חרדות בזוגיות: איך להתמודד
מירי
בעית אימון / וזוגיות לאחר נישואין
⌄
שלום.
..יש לי בעיה. אני וחבר שלי כבר 7 חדשים יחד. יש לי בעיית אמון בו.לפני שהתחלנו לצאת היינו ידידים הכי טובים, שנים. כך שאני מכירה אותו היטב, ויודעת שהוא אדם ישר והגון עם לב טוב. כשהיינו בקשר ידידותי הייתי שומעת ממנו הרבה סיפורים על ההיא ועל זו...לא היתה לו מערכת יחסים רצינית והוא סתם היה שוכב עם בחורות, כל פעם אחת לתקופה.היום, כשאני נזכרת בספורים שלו, זה מאד מאד מפריע לי. לפעמים דברים מסוימים שהוא אמר עולים לי לראש....אני פשוט לא מצליחה לשכוח. לפני כחדשיים יזיזה שלו לשעבר שלחה לו סמס, והוא ענה לה שיש לו חברה. הוא סיפר לי את זה יומיים אחרי, בשביל להיות כנה איתי. שזה דבר טוב. אבל מאז, נהייתי חצי פרנואידית. לא כל הבחורות הללו יודעות שהוא כבר לא לבד, וההודעות האלה יכולות להוציא אותי מדעתי מרוב זעם. בפועל- הקנאה שלי לא מתבטאת כלומר, הוא יוצא ומדבר עם מי שבא לו אבל כל פעם שהוא מקבל הודעה אני יש חושבת מי זה יכול להיות....וכל פעם שיש טלפון ואני שומעת שזה גבר בצד השני רק אז אני נרגעת. הוא היה מספר סיפורים ואני שואלת את עצמי לפעמים, האם הוא שכח את כל זה? האם לא עולה לו בראש אימג'ים של הבחורות שהוא היה איתן? הוא עושה השוואות בינן לביני? אני -לעומתו, כמו שניתן אולי לקרוא מבין השורות, לא "הספקתי" יותר מידי, שכבתי רק עם גבר אחד לפניו, הייתי ילדה "טובה" ושמורה. יש בינינו גם הפרש של 7 שנים מה שמשפיע כי הוא שכב עם המון בחורות.איך אפשר להתפטר מכל המחשבות והפחדים הללו?וגם שאלה נוספת:לעיתים עולות בי כל מיני מחשבות שהייתי רוצה מאד שיעלמו. אני לפעמים מסתכלת על זוגות טריים עם תינוק יושבים בבית קפה נגיד. זה נראה שאין להם על מה לדבר. הם ניראים מותשים. באיזשהוא מקום, זה נראה כי זוגיות באופן כללי מתחילה מאד גבוה ועם השנים לא מפסיקה לרדת. הזוגיות שלי התחילה כאהבה גדולה ועברה לשגרה מנומנמת. וזה מפחיד אותי. מה אתה חושב על זה?
ד"ר אורן חסון
פחדים וחרדות
⌄
מירי יקרה,
אני חושב שאת עסוקה מאד מאד בפחדים, עד שהם הופכים להיות מחשבה אובססיבית, מיותרת ומזיקה. בין אם החרדה שמישהי תיצור איתו קשר והוא יתפתה, ובין אם כי "זוגיות עם השנים לא מפסיקה לרדת".אין ביטחון שהזוגיות הזו שלך איתו תצליח. אף אחד לא יכול להבטיח לך את זה. אבל הסיכוי שלה להצליח גבוה יותר אם תהיי רגועה, ושלמה איתה. החרדות מערערות אותך, משתקפות ביחסים שביניכם ועלולות לערער אותם. אם את לא יכולה לעשות זאת לבדך, לכי ליעוץ פרטני.כתבת לי כי את מרגישה שזה חזק ממך, וכי את פוחדת שזה מזיק לך. יש דרכים להימנע מחרדות ומאובססיות, כמו למצוא לעצמך עיסוקים מרתקים אחרים, שיאפשרו לך פחות זמן לעסוק בהן, וכמו להפסיק לחשוב עליהן ולהעסיק את עצמך בכל דבר אחר ברגע שזה מתחיל. אבל אם את לא מצליחה לעשות זאת לבד, וזה מפריע לך – חפשי עזרה מקצועית.