חרדות בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 29.06.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
Loli
תסביך מתמשך
29.06.2011 • 23:24

שלום רב,
האמת שאנצל את תיבת הטקסט הזו בשביל אולי סוף סוך להוציא את מה שנאגר בי עם הזמן ולקבל דיעה אובייקטיבית מהצד. לשמוע איך אוכל לשנות..אקרא לזה " הרגלים רעים"אני נמצאת במערכת יחסים בת כמעט 3 שנים. אני ובן זוגי עברנו עליות ומורדות, אני מאמינה שכמו בכל קשר, אך במקרה שלנו הירידות היו חדות ויותר, וההרגשה רוב הזמן הייתה ש"שורדים את הקשר".הקשר שלנו התחיל ברגל שמאל אפשר לומר, כיוון שהייתה הרגשה שבן זוגי לא לגמרי התגבר על הקשר הקודם שלו. הוא נורא רצה להיות רציני ושם, אבל לא כל כך הצליח. עם הזמן באמת הדברים השתנו והיום יש לנו אהבה גדולה.למרות זאת, המצב שנוצר הוא, שאני לא מצליחה להתגבר על הקשר הקודם שלו.אני מרגישה שנעשתה לי טראומה, אז, לפני שלוש שנים כשהתחלנו את דרכנו יחד, וחברתו לשעבר מפריעה לי כל הזמן. אני מרגישה חוסר ביטחון תמידי, מרגישה שהוא התפשר עליי, לפעמים אפילו עוברות בי מחשבות נוראיות שאולי הוא מדמיין שהוא איתה, כשאנחנו יחד. היא בחוג החברים שלו, ככה שיוצא שאני רואה אותה מדי פעם, ובטני ממש מתהפכת כשאני נמצאת במחיצתה.את כל אלה, אני מרגישה למרות האהבה הרבה שהוא מרעיף עליי.הרגש הזה הוציא ממני צד חטטני וחשדני. מצאתי בארון שלו קופסא עם מכתבים ותמונות שהוא שומר ממנה. אני לפעמים קוראת הודעות שלו בפלאפון מתוך יצר שאני לא מזהה.אני לא מכירה את הצדדים האלו בי. מעולם הם לא היו קיימים בי, הקנאה והחשדנות.מה עליי לעשות?

ד"ר אורן חסון
גלים חמים של חרדות
01.07.2011 • 13:39

לולי יקרה,
אני יוצא מנקודת הנחה, כפי שאת יוצאת ממנה, שהוא באמת אוהב אותך ורוצה להיות איתך. זה לא אומר שלא יכולים להיות לו זכרונות חמים וטובים ממנה. יכולים להיות, גם אם הוא כבר לא אוהב אותה יותר. אני מניח שעצם המשפט הזה שכתבתי, כבר גורם לך לגלים חמים של חרדות, אבל זו בדיוק העובדה שאת צריכה ללמוד לעכל, אחרת תתקשי לחיות איתו.יש לך סיבות להיות חרדתית בעניין הזה, כי תחילת הקשר כפתה עליך להילחם בזכרון שלה אצלו, ולכן לשים לב לכל נימה קטנה שממנה את צריכה להיזהר. ועדיין, הוא יכול לאהוב אותך עכשיו יותר, או אחרת – ואל תפחדי מהמילה הזו, "אחרת", כי אי אפשר לאהוב שניים אותו הדבר. זה אחרת. ואם את עושה לו טוב, זה מה שחשוב, וזה מה שישאיר אותו איתך. ואני חושש שאת לא חוששת מ"אם" הוא יישאר איתך, אלא יותר מהשאלה "באיזה תנאים?". כלומר, מהשאלה אם תהיי מספיק חשובה לו כדי שתהיה לך אמירה וכוח בתוך הזוגיות הזו. חשבי על זה, כי אולי זו נקודה מרכזית בעינייך. אם אלו חרדות, לו ואולי תלכי לטפל בזה ביעוץ פרטני מקצועי, שיעסוק בחרדות שלך. ואם זה הכוח היחסי שלך שאת חרדה לו בזוגיות, תעבדו שניכם על זה, ועל פתיחות והקשבה, כי כאן הבעיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
Loli
גלים חמים של חרדות
01.07.2011 • 16:37

אני חייבת להודות תודה גדולה על התגובה. אתה מחדד אצלי את הכוונה שהייתה לי לא מכבר ללכת לייעוץ. אני קווה שאני מספיק חזקה בשביל ליישם את דברייך, הלא הם בהחלט נכונים, ומלאי הגיון, אבל בכל זאת, זה משהו שקשה להפנים.תודה, ושתהיה שבת שלום.