חרדות בגידה: איך להתמודד

תאריך פנייה: 24.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חייל עצוב
פרידה מאוד מאוד קשה לאחר 3 שנים
24.09.2010 • 12:42

שלום
!לפני 3וחצי שנים הכרתי אותה עברנו שנה ראשונה של חברות תוך כדי שנת הלימודים האחרונה בתיכון [יב'] והיה לנו מצויין.לאחר שנה היא התגייסה ואני המשכתי למסלול עתודה.חלפו להם 4 חודשים מאוד מאוד קשים של בכי עצב לא לראות אחד את השני של כעס קנאה פרנויה מצידי ולאחר 4 חודשים מאוד קשים היא נכנסה לסדיר שלה.שם שירתה במשך כחודשיים ובסדיר היה לנו זוגיות מצויינת ללא שום בעיות.לאחר מכן היא נכנסה למסלול קצונה שם שוב פעם חזרנו ליציאות של לראות אותה פעם בשבועיים תקופה מאוד לחוצה טעונה שכל התקופה של הקצונה מרגע ההתחלה עד לרגע קבלת דרגה ערך כ8 חודשים בהם גם עברנו משבר לא קטן.ומרגע קבלת הדרגה שלה עד לפני קצת פחות מחצי שנה היה לנו גם קשר טוב.לפני קצת פחות מחצי שנה אני התגייסתי ועברתי מסלול לא קל של טירונות +קורס שגםשם המערכת הזוגית שלנו עמדה במבחן ועברנו אותו יפה מאודכייום אני בסדיר משרת יומיות והיא נכנסה לקבע משרתת יומיות ועברנו את המבחן הגדול מכולם מבחן הצבא ויש לנו אחלה של יציאות והגענו לקטע שאמור להיות הרגוע והקל מכל וזהו נגמר ביום ראשון ה19 לספטמבר.היא נפרדה ממני לאחר כ3וחצי שנים של חברות.חשוב לציין שתמיד הייתי במשך כל זמן המערכת הזוגית איתה הייתי שנוי במחלוקת לגבי האימון בה .הסיטואציה היום במדינה ובסרטים הפחידה אותי עד מוות.הדבר הראשון שהיה מחסל אותי לגמרי היה בגידה ולכן תמיד היה לי קשה לתת בה אימון אבל זה מהר מאוד כן הצליח אבל התחילה הפרנויה והסרטים.סבלנו מכך כל החברות שלנו רק מהצד שלי כיום כבר לא שאני אומר כיום זה לא שאנחנו פרודים זה בחודשים האחרונים.לדוגמא פעם היא הלכה למסיבת סוף קורס אז הייתי חונק אותה בטלפונים ומעיק עליה ושואל הרבה שאלות עם מי את וזה .לפני חודש הלכה לחתונה ונסעה עם עוד קצין באוטו שלו רק היא והוא ולא עניין אותי בכלל עם מי היא רק שהיא נהנת .ובגדול היא לא נפרדה ממני בגלל שנגמרה אהבה אהבה יש בכמויות עצומותהיא נפרדה בגלל ההתנהגות .בחודש האחרון לקחנו כ-3 הפסקות שלא ממש עמדתי בהן והתקשרתי יום אחריבגלל ההתהגות שלי הלחץ שאני מעיק עליה בשאלות בטלפונים אני לא נותן לה אויר לנשוםוהיא כבר התריעה אותי ונתנה לי כל הזמן עוד צ'אנסעד יום ראשון שזה כבר היה השיא והיא לא יכולה לתת לי עוד צ'אנסיםהזמן לא עובר לי אני משתגעגם ככה לא טוב לי בבסיס והיא נתנה לי אויר לחיים כרגע לא רואה טעם להםאני לא יודע מה לעושת ניסיתי להתקשר היא מסננתאני ממש ממש משתגעגע כל שאני רוצה זה שבעזרת השם נחזור ונפתח דף חדש אבל אני לא יודע כלום היא לא עונה לא מראה סימנים לא כלוםבחיים שלי לא בכיתי כך כמו בתחילת השבועבבקשה תעזור לי

ד"ר אורן חסון
ללמוד לא לפחד
26.09.2010 • 01:23

חייל יקר,
החרדות שלך מפני בגידה הם חלק ממך. אתה לא יכול להפריד אותם ממך. אני לא יודע אם היא טיפחה, שלא במכוון, את הפחדים הללו שלך, ואולי זה קרה בגלל שניסתה "לחנך" אותך בדרך של התנגדות, או שסתם ניסתה להוריד את הלחץ שלך שהעיק עליך, אבל הבסיס הוא שלך.נפרדתם. אתה בטוח לא רואה את זה כרגע, אבל יהיו לך גם אהבות אחרות אחר-כך, ואפילו אמרתי זאת בלשון רבים... כי למרות שאתה מיוחד, ללא ספק (כי כולם מיוחדים, כל אחד בדרכו), אתה לא היחיד שמרגיש כך, ולא היחיד שעבר את החוויות הללו.מה שכן, אתה צריך לוודא שלא תחווה שוב את אותו סוג של זוגיות כואבת, מאיימת, ועם החרדות שלך על בגידה של הצד השני. כפי שאמרתי, היום זה חלק ממך, והחלק הפחות טוב שלך. הוא מאיים, הוא מפחיד, והוא גורם להתרחק ממך. בתנאים הקשים שהיו לה איתך, אם היא נשארה איתך שלוש וחצי שנים, זה אומר שיש בך גם הרבה טוב. אם כך, יש לך סיכוי טוב לחיים טובים, אם תדע להתגבר על הבעיה הזו שלך. אתה היום בצבא, ולא רשאי ללכת ליעוץ פסיכולוגי מחוץ לצבא. אני מציע שתלך לקב"ן, ותקל על עצמך, וגם נסה לחפש לעצמך פתרון לשינוי התחושות הללו שלך, למען הקשר הבא שיהיה לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083