חרדה חברתית בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 02.09.2016 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ניסן
האם לשלול על מראה חיצוני?
02.09.2016 • 15:45

כבר כמעט ארבעה חודשים שאני יוצאת
עם בחור מקסים ברב הבחינות,
הן בתקשורת, במידות, בהתנהגות נאותה וכו
אך דבר אחד מאוד מפריע לי וזה החיצוניות שלו
אני לא חושבת שהוא חלילה מכוער,
וזה פחות מטריד אותי במהלך הפגישות...
אך אני לא גאה להביא אותי למשפחה/לחברות
אני קצת מתביישת
ומרגישה שהוא לא מספיק ׳מתאים׳ לי מבחינה חיצונית
זה קצת שיטחי ואולי אפילו ישמע גאוותני
אבל הוא פחות יפה מימני וזה כל הזמן
גורם לי להשוות ביו בני זוג אחרים
מנסה לשכנע את עצמי שזה שטותי
וילדותי ושחוץ מיזה הכל מושלם
אבל זה לא מצליח לי...
ומצד שני אני לא יודעת אם להוריד בגלל מראה?

תודה מראש

ד"ר אורן חסון
ביטחון
04.09.2016 • 14:03

ניסן יקרה,
את יוצאת איתו ארבעה חודשים. כשאתם לבד, את מרגישה טוב. כשאת בחברה, את מרגישה פחות טוב. המשמעות של זה, ניסן, היא שאת כנראה חרדה לתדמית שלך. הכרתי פעם גבר שנמשך לנשים מלאות, אבל התחתן עם אשה רזה רק כי זה מה שכולם עושים, וכי הוא רצה להיחשב כמצליח.הלכת אחר התכונות שיש לו שמשכו אותך למרות התדמית החברתית. זה אומר הרבה לזכותך, כי זה לא פשוט. אבל היום, עדיין קשה לך להתמודד עם זה. ואולי בעיקר כי המראה החיצוני הוא תכונה שדי רואים, גם אם הוא די סובייקטיבי. את חרדה שמא זה בולט לעין וכולם רואים את זה מיד, בעוד שהתכונות הטובות שלו הן סמויות יותר, וצריך יותר זמן כדי להבין מה מצאת בו. אולי הפחד הזה שלך, שלא יבינו אותך מייד, ואולי אפילו שיחשבו שאת חסרת ביטחון ואמונה בעצמך אם "זה" מה שאת בוחרת, הוא זה שמרתיע אותך. אולי כי את לא סומכת על עצמך שיגידו שאם הוא הגבר שבחרת, סימן שיש בו הרבה דברים טובים. כי אחרת לא היית בוחרת בו. ואולי כי לכן, בגלל הפחד הזה, קשה לך להפגין את הגאווה שלך בגבר המוצלח שלך. לו היית יכולה לעשות זאת, היית כנראה מרגישה יותר בקלות שזה גם מה שאחרים חושבים. באיזה שהוא מקום, זה בדיוק הפוך מהפחד שיחשבו שאת חסרת ביטחון, לא? כי אולי דווקא הפחד הוא שנובע מחוסר ביטחון שאנשים מעריכים אותך מספיק כדי להבין שכנראה יש בו משהו חשוב. ואולי הם כן מעריכים אותך כך, ואת לא יודעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ניסן
ביטחון
05.09.2016 • 17:03

המון תודה על התגובה המפורטת
יש הרבה אמת וצדק בדבריך
דברים שנתונים למחשבה
והאמת שיצא לי לחשוב על חלקם לא פעם, ולא פעמיים
אם אתעמק ואמצא שזאת הנקודה בלבד