חרדה ושליטה בזוגיות

תאריך פנייה: 05.12.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נעמה
בעל עם שריטה
05.12.2011 • 14:43

כשהיה נער תמים, הזדמן לבעלי לשמוע את אימו בשיחת טלפון עם החבר הכי טוב של אביו, מהשיחה היה ברור שהיא בוגדת. מאז עברו שנים רבות והיום, בגיל 40 ובזוגיות שנייה איתי. בעלי עדיין ממשיך להחזיק באמונה שנשים הן עם בוגדני. אני עצמי לא טיפוס בוגד ומעולם לא בגדתי בבעלי או בבעל שהיה שלפניו. למרות זאת, אני מואשמת בבגידה הרבה פעמים. לאחרונה זה החמיר והוא ממש לקח אותי לשיחה רצינית, מאשימה וחמורה כי הוא חיטט בהיסטוריה של המחשב שלי (דבר שהוא עושה תמיד) וראה את אתר ג'י דייט, אמרתי לו שזה דף של פרסומת שנפתח לבד והמשבר חלף. אבל נמאס לי כבר להיות חשודה כל הזמן!! זה ממש מעליב. אני אומרת לו שלא ישליך עליי את השריטה שלו, שיפתור את הנושא עם עצמו או שילמד לחיות עם זה בלי לפגוע בי כל הזמן. הוא מודע לזה שהבעיה אצלו אבל לא יכול להפסיק לחשוד. ויש גם בעיה נילווית, והיא שכשהוא מדבר על נושא הבגידות (נושא אהוב עליו) הוא כל כך מתעצבן שזה ממש מפחיד, הוא חוזר ואומר איך הוא לא יחשוב פעמיים ויהרוג אותי, שעדיף שהילדה שלנו תהייה יתומה ולא תגודל על ידי אם בוגדת וכולי וכולי. מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
קנאות, שריטה ושליטה
08.12.2011 • 00:13

נעמה יקרה,
משהו מפחיד אותו עד כדי כך שהוא מוכן להפחיד אותך רק כדי לשמור שהחרדה שלו לא תתממש. אבל גם, ואולי במקביל – יתכן שההסטוריה הזו, שכנראה היא משמעותית עבורו, סיפקה לו כלי שבעזרתו הוא שולט בזוגיות שלו, וזה משהו שייתכן וצמח והתחזק במהלך חייו כבוגר – כי זה עבד לו. אולי לא לתת לו שלווה ורוגע, אלא תחושה, שאולי אפילו לא היתה נכונה, שכך יש לו יותר כוח בזוגיות. כך שבהחלט ייתכן גם שהחרדה האמיתית אינה בגידה, אלא מכך שדברים לא יתנהלו בזוגיות על פי דרכו.את רוצה זוגיות אחרת – לכו לטפל בזה ביעוץ זוגי. הוא התאמן על החרדה שלו ועל הסיבה לה יותר מדי זמן מכדי שתצליחי לשכנע אותו בעצמך שאת אחרת "מכל הנשים".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נעמה
תודה על התגובה
08.12.2011 • 10:19

אמת גדולה בדבריך. הוא באמת מחפש שליטה.