בחירה בזוגיות: מה חשוב?
עמית
אורן היקר
⌄
תודה על שענית לי קודם.התשובה על נושא הנכים סידרה לי כמה דברים בראש.נכנסתי לאתר שלך.קראתי בינתיים את המאמר שלך "אדם אינו אי".הוא כל כך נכון ומדוייק.אקרא בהדרגה את כל מה שכתבת.מוצא חן בעיניי הרעיון לקבל ממך יעוץ, ואני מהרהר בו.העובדה שאינך פסיכולוג ,אלא איש מחקר, היא יתרון עצום.מזמן חשדתי שרוב הפסיכולוגיה הישנה אינה מדוייקת, ובטח שלאתכליתית.ישר כוח!.עמית.
עמית
אורן, זה שוב אני...
⌄
הפעם יש לי שאלה ממעמקי הכאב הפרטי שלי.נשים מסוגלות להימשך לגבר בעל נכויות פיזיות ניכרות, כלומר אליי?.מנסיון, הן חשות דחייה ורתיעה ממני. זה כואב ומכעיס ומתסכל - אבל אנייכול להבין אותן.לפעמים אני אומר לעצמי: חבל על הזמן המבוזבז שאתה מעביר בחיזורעקר אחרי נשים.אולי אני צריך להיות אמיץ, ולהשלים עם זה שלא תהיה לי בת זוג.אתה מבין אורן, אני קורא ספרי פסיכולוגיה במטרה לשפר את עצמי, הולךלסדנאות וכו', וכל זאת כדי למצוא פיתרון איך למשוך אלי נשים.אולי פשוט אין פיתרון כזה?.האם יש לך ידע שיוכל לעזור לי בכך?.אה, ואני מבקש את התייחסותך לנושא גם מזווית הפסיכולוגיההאבולוציונית:קשה לי להבין למה אישה כלשהיא תרצה אותי. סביר להניח שהגניםהדפוקים שלי יעברו הלאה גם לילדים אם יהיו, ובכך יפגעו קשותבהישרדות הצאצאים המשותפים. בעצם, למה לא?.סליחה שחפרתי לך במוח, בל זה נושא כואב עבורי.אשמח אם תענה לי.
ד"ר אורן חסון
בת זוג
⌄
עמית יקר,
לא פעם, כאשר שואלים אותי בפורום שאלה עקרונית, אני עוצר שם ומבקש שיכתבו לי ישירות את השאלה הפרטית שממנה צצה ונשאלה השאלה הכללית. לך נתתי את הזמן להגיע לזה כשתגיע לזה, אולי כי היה ברור שאתה מתעניין בשניהם גם יחד.התשובה מורכבת, כי תהליכי הבחירה והזוגיות מורכבים. כפי שהנסיון והמחקרים מראים, אין קרטוריון אחד לבחירה, ואין קרטוריון אחד לדחייה. אחרי הכל, גם סטיבן הוקינג התחתן עם אחת הסייעות שלו כבר לאחר שהיה מוגבל פיזית. משהו שכדאי לזכור, כדוגמא מוכרת וקיצונית, כמובן, אבל כדוגמא שאומרת לך שהבחירה בבני זוג היא דבר מורכב. אחרי הכל, אתה גבר אינטליגנטי וסקרן, וכפי שאני רואה גם פתוח. אלה אינם דברים טריוויאליים, והם תכונות המבוקשות על ידי נשים. ואני מכיר לא מעט נשים שהכירו גבר שלא נמשכו אליו כלל בהתחלה, ולאחר זמן מה התאהבו ולא שמו לב למגבלות שהפריעו להן בהתחלה. כל אחד ואחת מגיעים עם האופי והנטיות שלהם, בין אם אלה תורשתיים, כאלה שגדלו עליהם וצמחו במהלך השנים, או נגזרו מנסיונות טובים או רעים בחייהם כבוגרים. אופי, הצלחה, אינטליגנציה, פתיחות הם מרכיבים חשובים. המגבלות הפיזיות יכולות להפריע לחלק מהנשים, אבל לא בהכרח לכולן. תלוי מה אתה מביא איתך עוד. וגם... תלוי איך אתה מקבל דחיות – כי סביר אכן שאלה תהיינה. הן לא בהכרח צריכות לייאש אותך, וזה המקום ללמוד לקבל את דרך העולם – על מגמותיו, אבל גם על המימד ההסתברותי והאקראי שבו. הכרתי פעם בחור צעיר שהיה הולך לפאבים, והיו ערבים שבהם קיבל 50 דחיות עד להסכמה מהבחורה ה- 51 והיה שמח מאד עם זה, וערבים אחרים שבהם ויתר והתייאש לאחר 3 דחיות. אם תראה את עצמך כאדם מורכב, שההצלחות שלו מגיעות במימדים שונים, יש סיכוי טוב גם למימד הזוגיות, גם אם זה ייקח זמן.