שאלות חשובות לזוגיות
אורן
התנהגות לאחר אונס
⌄
שלום רב
אישתי ואני הגענו למשבר ביחסים. מצאתי שהיא מפלרטטת ומפתה כמה מהאקסים.כחלק מהטיפול, שהיא עוברת עכשיו, התגלה לי שהיא עברה אונס בגיל 15. זה היה גבר בן 19 שהיא אהבה. לטענתה, באחד מהמפגשים שלהם, הוא תפס לה את הידיים, כשהיא מבקשת ממנו לעזוב אותה, ופשוט אנס אותה כשהיא בתולה ובגיל כל כך צעיר. המוזר בכל הסיפור זה, שאישתי המשיכה להיפגש איתו ולשכב עד גיל 18. זו לא היתה חברות. הוא היה יוצא עם בנות אחרות, וחוזר רק כדי לשכב איתה כשהוא היה פנוי. בגיל 18 היא הפסיקה את הקשר הזה איתו, אבל עד היום הם בקשר רעועה (בעיקר "מזל טוב" בימי הולדת וכאלה)קראתי על הרבה תופעות והשפעות של אונס, אבל מקרה כזה עדיין לא נתקלתי. ולצערי אין לי (וגם לא לאישתי) הסבר למה היא המשיכה לשכב איתו ולמה היא בקשר איתו עד היום.יכול להיות שהיא לא עיכלה את הטראומה עד לרמה כזאת ?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
חסרים לי נתונים מאד חשובים
⌄
אורן יקר,
חסרים לי נתונים מאד חשובים:בני כמה אתם?כמה זמן אתם נשואים?האם יש לכם ילדים?
אורן
חסרים לי נתונים מאד חשובים
⌄
אנחנו בני 38נשואים כבר 6 שניםיש לנו 2 ילדיםתודה
ד"ר אורן חסון
למצוא איזונים זוגיים ואישיים
⌄
אורן יקר,
יכול להיות הרבה דברים. אמנם מדובר על 20 שנה מאוחר יותר, אבל ההשפעה בהחלט יכולה להיות משמעותית גם עכשיו, ובאופנים שונים. התאור שאתה מתאר של יחסי תלות של ילדה עם בחור מבוגר יותר ומניפולטיבי הוא תאור אפשרי, וכן, לא רק כסיפור אונס, אלא כסיפור טראומטי בתהליך של בניית הערך העצמי שלה, או של יחסים עם אחרים. אני מניח שאתה מהווה עבורה מקום זוגי יציב, וגבר שאפשר לסמוך עליו, ולכן שיש לך משמעות רבה עבורה. אבל השאלה שאני שואל את עצמי היא אם אתה מאמין לה שזו הסיבה שהיא מפלרטטת ומפתה כמה מהאקסים שלה. אני לא בטוח. אני חושב שבמצב הזה של חוסר ביטחון שלך, ושל חוסר יציבות מצידה - מכל סיבה שלא תהיה, כולל האפשרות המתקבלת על הדעת של קושי שנובע מהיחסים הלא בריאים שהיו לה בעת התבגרותה, רצוי מאד שתלכו לטיפול, כדי למצוא את האיזונים הזוגיים שלכם, וגם כדי למצוא את האיזונים והערך העצמי האישיים שלכם, ונדמה לי שבאיזה שהוא מקום - גם שלך (כי נראה לי שכל הסיפור הזה מערער אותך גם).