חסרונות בקשר: איך להתמודד
ליבי
ליכלוך.
⌄
אני בת 25 עברתי לגור עם החבר שלי לפני 4 חודשים.. מאז אני מרגישה שאני כל הזמן מנקה אחריו כאילו שאין לו בעיה לחיות בטינופת. אם אני לא מבקשת ממנו שיוריד את הזבל הוא לא יעשה את זה... אני מכינה לו קפה ומכינה לו אוכל ובסוף אני גם שוטפת את הכלים אחריו.. או שהם נשארים ונאגרים לאט לאט בכיור. זה מגעיל כבר. אני כל הזמן מנסה להגיד לו את זה ושום דבר לא משתנה.. אני עושה את הכל באהבה אבל אני לא מוכנה להיות עוזרת בית, כל פעם שהוא בשרותים אין לי בעיה שהוא לא ירים את הקרש.. אבל לפעמים מצטבר שם כבר שערות וטינופת זה מגעיל זה פשוט מגעיל ואני מתביישת כל פעם שבאים אורחים אני רצה לנקות ורק לי זה מפריע. מה אני צריכה לעשות? אני אוהבת אותו מאוד... אבל מאז שעברנו לגור ביחד אני שמה לב לדברים האלה וזה ממש מפריע לי
ד"ר אורן חסון
חסרונות בתחילת הקשר
⌄
ליבי יקרה,
יש שתי דרכים לראות זאת. האחת היא לראות זאת כמגרעת שתישאר, כמו חוטם גדול או שערות באוזן שהוא לא מסיר, ולומר לעצמך: זה הוא, ואני צריכה להחליט אם זה מתאים לי. זו דרך פסימית, אבל היא גם סוג של מציאות, מכיוון שלא בטוח שתצליחי לשנות, ולכן כשאת מחליטה אם את נשארת איתו או לא, את צריכה להסתמך על מה שיש, ולא על ציפיות שזה ישתנה.הדרך השניה לראות זאת היא כמשהו שאפשר לשנות. לנסות, לפחות, מבלי בטחון שתצליחי. טענות, תלונות ואיומים בדרך כלל לא עובדים. חיזוקים חיוביים יכולים לעבוד, אבל קחי בחשבון שזו דרך ארוכה, ודורשת ממך לא רק אורך רוח, אלא גם יצירתיות ואמנות התקשורת הבין-אישית. קראי בבקשה שני דברים:מאמר על חיזוקים חיוביים.שיחות שלי כאן בפורום, על חיזוקים חיוביים. קראי בבקשה את כל השלוש (תחת הכותרת "חיזוקים חיוביים" בעמודה הימנית למטה).