חסכים רומנטיים בזוגיות
קטי
קשיים בנישואים
⌄
ערב טוב.אני נשואה 6 שנים.אני בת 26 ובעלי בן 36.יש לנו שני ילדים בכור בן 4.5 וילד נוסף שנולד לפני שבועיים.חסר לי רגשות ועזרה מצעד בעלי.ביחסים שלנו אף פעם לא היה יותר מדי אהבה.לפני בעלי היה לי רק בחור אחד 4 שנים ושבוע אחרי פרידה איתו התחלתי לצאת עם בעלי.אחרי חצי שנה התחתנו בפראג והייתי כבר בהריון.לא היה לנו חתונה כי בעלי לא אוהב ארועים.לא היה לי שמלה לבנה שכל כך חלמתי עליה.לא היה מצידו חיזור אחריי.חייבת לומר לזכותו הוא מאוד נותן לי כבוד, עובד הרבה וקשה והכל מביא הביתה, הוא אדם מאוד אמין.אומנם הוא עובד קשה . אבל גם אני עובדת, אבל רוב המטלות של הבית עליי.אצלו כל שבוע ביום שישי בערב יש משחק טניס עם חברים ולאחר מכן הם יושבים והוא מגיע הביתה לפנות בוקר, ואני בבית עם ילדים.אנחנו יוצאים מעט מאוד.הוא לא אוהב לצאת עם חברות שלי ובני זוג שלהם זה תמיד בכוח.ביום יום אני לא מקבלת ממנו חיבוק או נשיקה.כל האינטימיות מתרחשת במיטה בלבד (בתחום הזה אין לנו בעיות) מעבר לזה אין מה לצפות ממנו לנשיקה או חיבוק.זה מאוד חסר לי. אפילו לומר "אני אוהב אותך" הוא יכול רק כשישתה אלכוהול וזה מאוד נדיר פעם בשנה אולי.אני תמיד מבשלת הרבה וטעים ,ילדים מסודרים, עובדת גם שומרת על עצמי מפכינת מראה. לפני שנתיים עברתי סרטן בבלוטת התריס והפלה מאוד קשה ותוך כדי זה לא הפסקתי לרגע לדאוג לבית ולעבוד.כשאני מדברת איתו על זה הוא אומר שכזה הוא והוא לא אדם של רגשות אלה מעשים.מאוד חסר לי חום ואהבה ועזרה ממנו במטלות של הבית. מה אני יכולה לעשות?
ד"ר אורן חסון
חסכים בתחום הרומנטי
⌄
קטי יקרה,
יש ביניכם משקעים, ובעיקר בשל החסכים שלך בתחומים הרומנטיים – החתונה הלבנה, החיבה המורגשת במגע יומיומי, והשיתוף החברתי, שלא לדבר על שיתוף יומיומי בחלוקת הנטל. מנסיוני, לא פשוט לשנות זאת לבד. אפשר, דרך חיזוקים חיוביים ולימוד איך לבקש דברים שאת צריכה, מבלי ליצור התנגדות. זו דרך ארוכה, ולא קלה, אבל אפשרית, ודורשת בהתחלה לפחות הרבה איפוק רגשי מצידך. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי. לא כי יש סכנה לעצם הזוגיות שלכם, אלא כדי להקטין מתחים וכדי ללמוד להבין טוב יותר זה את זה. זה חשוב, כי כשהמתח והמשקעים ממשיכים להשפיע, לאחר כמה שנים יהיה הרבה יותר קשה לגשר מחדש על הפערים.