חסכים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 18.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גילי
קשר בעייתי
18.11.2011 • 22:24

שלום רב,
אני נשואה +1, היה לי קשר רומנטי עם מישהו מהעבודה. זה התגלגל כמו כדור שלג ומצאתי עצמי במצב שלא חלמתי להימצא בו ( בחלומותי הטובים והרעים ..) גם הוא נשוי פלוס ילדים. היה ברור שאיש מאיתנו לא התכוון לפרק את החבילה שלו. לפני כמה חודשים הוא החליט להפסיק את הקשר הזה כי לא יכול היה לעמוד בכך יותר, לדבריו לא יכול להשלים עם העובדה שאני של אחר והדבר מפריע לו לתפקד. הקשר הרומנטי נפסק ואני התקשיתי מאד לוותר על הקשר החברי בינינו כי לפני כן היינו חברים טובים. עברו עליי כמה חודשים לא פשוטים של עצבות רבה וזאת על אף הקשר הטוב שיש לי עם בעלי. נראה שהוא הצליח להתגבר (מחשבה שקשה לי לשאת) ואני לא. ברור לי שבסופו של דבר בהחלטתו עשה לשנינו טובה וכי הקשר הזה מזיק בסופו של דבר לנישואיי (על אף שתקופה ארוכה סירבתי ביני לבין עצמי להבין זאת). יש לציין שבכל פעם שהצלחתי קצת להתנתק הוא החל פתאום להתקשר באגביות, כאילו להזכיר שעדיין קיים (ואולי זו פרשנות שלי). עדיין יש לי צורך לדבר איתו בטלפון, להפגין נוכחותי בעבודה ואני מתמלאת קנאה כשהוא נותן תשומת לב לאחרות. מרגישה במלכוד בסיטואציה הזו, הוא לא באמת יצא לי מהראש על אף הרגיעה ביחסים. יודעת שלא ניתן אף פעם לממש את זה (וגם לא הייתי מוכנה לעזוב את בעלי בשבילו) ועם זאת מוצאת עצמי מחפשת את קרבתו. האם ניתן להישאר ידידים? איך עליי להתנהג בעבודה? כיצד להתמודד עם העובדה שהוא לא יוצא לי מהראש? האם באמת הזמן עושה את שלו?...תודה על התייחסותך

ד"ר אורן חסון
חסכים בזוגיות - מה עושים?
19.11.2011 • 16:51

גילי יקרה,
את שואלת שאלה חשובה מאד, אלא שאת מסתכלת על זה אולי דרך הרגש הלא נכון. את יודעת מה את צריכה לעשות, וקשה לך. ואת צריכה לשאול את עצמך (1) האם זה בגלל שאני מאוהבת בו, ורוצה לחיות איתו את כל חיי? או (2) האם זה בגלל האגו הפגוע שלי, כי הוא רצה אותי ועכשיו הוא רוצה אותי פחות, וקשה לי להתמודד עם האכזבה ועם הפגיעה?השאלה הראשונה שמה את האכזבה שלך בתקוות לעתיד גדול וטוב, שהתנפץ. השאלה השניה שמה זאת במקום הרבה יותר מצומצם, שהוא קשור לאישיות שלך וליכולת שלך להתמודד עם אכזבות ועם אי סיפוקים מיידיים. הראשונה לא תתממש, ואת צריכה להחליט אם הנישואים עם בן הזוג שלך מתאימים לך כדי להפוך אותם לטובים יותר. ברור שיש לך בעיה בנישואים, וברור שמאז שהתחיל אותו קשר, הרחקת עצמך רגשית מבן זוגך. זה משהו שצריך לשקם, כי הזרעים של זה תופחים. ראי בבקשה את המאמר שלי עלכוח ההרס שבבגידות שאינן מתגלות.כך או כך, נראה לי שייעוץ זוגייכול להועיל לכם לשקם את מה שחסר לך, ולבנות את עצמך רגשית מחדש בתוך התא המשפחתי שלך. וכן, גם לבחון מחדש את הצורך שלך בסיפוקים מיידיים על חשבון מגמות וצרכים ארוכי טווח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083