אמינות בזוגיות: תקשורת וייעוץ

תאריך פנייה: 18.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ספי
התנהגות לא מובנת
18.11.2011 • 17:51

שלום.
אשמח לקבל את דעתך .אני נשוי לאישה שלא תמיד עונה לי או מבטיחה ולא מקיימת .לאחרונה לאחר משבר ביננו שבו הצגתי בפניה את הבעיות שמפריעות לי בזוגיות שלנו היא הבטיחה לשוחח איתי על המצוקות שלי אבל התעלמה מההבטחה וגם לאחר שהערתי לה על כך וביקשתי תשובות לפתרון הבעיה , שתחשוב ותענה לי בעוד מספר ימים גם זאת לא עשתה והיא התעלמה לחלוטין מהמצב למרות שהבטיחה .זהו מין טפוס התנהגות שהפריעה לי כל השנים ועל התנהגות זו צצים המשברים .גררתי אותה ליעוץ זוגי ביוזמתי והרבה לא השתנה מאז .הציעו לה להפסיק בשיטת השתיקה שמתפרשת כמלחמה פוגעת ומשפילה .במשבר האחרון היא הבטיחה לי להעלות את הבעיות מבחינתה בכתב כפי שהיא רואה זאת , איך היא מציע לפתור את הבעיה בתקשורת ביננו אבל עבר שבוע והיא לא עשתה דבר ושוב התעלמה מההבטחה , כשהערתי לה על כך היא טענה שהיא "לא יודעת מה לכתוב" ,כששאלתי למה לא חזרת אלי עם הסיבה הזו ונתת לי להמתין ואשלת אותי ענתה "לא יודעת" .טפוס ההתנהגות הזו היא שנים , זה מטריף אותי ומאחר ואני לא עושה דבר קיצוני עם הסיפור היא מבטיחה , אני סולח פעם נוספת והבעיות נשארות פתוחות ולא סגורות או מגיעות להחלטה משותפת שלנו לפתרון .אני רוצה לציין כי כאשר לה יש בעיה היא יודעת יפה להעלות אותה ולבקש / לדרוש פתרון .מה המלצתך עלי לעשות , כי אני מרגיש אבוד עצות עם ההתנהגות הזו שלה .תודה

ד"ר אורן חסון
אמינות ותקשורת וייעוץ זוגי
19.11.2011 • 16:48

ספי יקר,
אני מבין את הקושי שלך. אחד הדברים שהם הכי חשובים לנו הם האמינות של בן או בת הזוג שלנו. אלא שיתכן שאתה רואה את הבעיה, ולכן גם את פתרונה, מנקודת מבט מוטעית. אתה רואה את ההתנהגות שלה, נפגע ממנה, ואומר לה לשנות, כי זה משפיע עליך. אתה שם את עצמך במרכז, ומצפה ממנה לעשות אותו הדבר. אלא שאם היא עושה זאת, סביר להניח שבאיזה שהו מקום היא מבינה שזה לא בסדר, רק לא יכולה להתגבר על כך. והשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אולי מה גורם לה לעשות זאת, למרות שהיא יודעת שזה פוגע בי ובזוגיות שלנו. אתה רוצה שהיא תדבר איתך על המצוקות שלך. אולי הגיע הזמן שתדברו יחד על המצוקות שלה. לא כדי לגלות אמפתיה לשקרים והבטחות לא ממומשות, אלא כדי שתהיה ביניכם תקשורת טובה וגלויה יותר. את זה אין ביניכם. האם משום שלה קשה לשתף? – למשל, בשל חששות, חוסר ביטחון, חוסר אמון בסיסי באנשים, או משום שלך קשה להקשיב להבטים הרגשיים שלה, ולמצוקות שלה, באופן שייקל עליה לשתף אותך?נתתי לך כיוון אפשרי לחשיבה. זה לא קל, כי לו זה היה קל זה היה נפתר. משהו בדינמיקה התקשורתית ביניכם לא מסתדר, ואפשר לעשות זאת לבד עם יותר מודעות, אבל מאד קשה. אני מציע לכם ללכת ליעוץ זוגי, כדי להקל על שניכם. זה חשוב, בעיקר כי זה פתיר. אבל זה תהליך, בשל הסגירות שלה, ואולי, אולי גם בשל הסגירות שלך. זה משהו שצריך לבחון ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083