יחסים: התחלה, בררנות וקשרים חברתיים
שיר
כבר לא יודעת מה לעשות,צריכה עזרה.
⌄
היי, עוד חודשיים אני אהיה בת 19 ואף פעם לא הייתי במערכת יחסים. אני מחפשת אהבה אבל פשוט לא מוצאת ,אני גם נורא בררנית וכל דבר קטן יכול להפריע לי יכול להיות שיש אצלי בעיה.? הגעתי למצב שאני כל הזמן מחפשת מישהו להיות איתו, כל גבר שאני רואה בבסיס או ברחוב אני מדמיינת אותו איתי, אני מרגישה שאני ממש צריכה אהבה.. גם כל אחד שמוצא חן בעיניי וממש לטעמי - בסופו של דבר מסתבר שיש לו כבר מישהי.. מה אני צריכה לעשות איך אני יכולה לפתח מערכת יחסים עם מישהו? אני גם בנאדם לא כל כך תקשורתי.. אני מוצאת את עצמי נתקעת בהרבה שיחות.. מה עושים? תודה מראש
ד"ר אורן חסון
פרופורציות?
⌄
שיר יקרה,
את עדיין בראשית הדרך. התדמית העצמית, היכולות האישיות והיכולות החברתיות משתנים רבות אצל אנשים בשנים הללו, בעיקר לאחר סיום הצבא ותוך כדי הכניסה ללימודים. תני לעצמך זמן ואורך רוח.עם זאת, יכול להיות שיש לך בעיית בררנות יתר שתגרום לך למשוך עוד קצת את הזמן עד שתגיעי לקשר. נסי, אם כך, אולי להתחיל בקשרים עם גברים מסוג אחר – קשרים של ידידות. זה ילמד אותך משהו על גברים, זה ילמד אותך אולי גם להיות בררנית פחות, שכן הם לא יצטרכו להיות גם מושכים חיצונית, למשל, או אולי לא "מצליחנים", למשל (אם אלו חשובים בעינייך). תלמדי דרך זה על איכויות אחרות שיש בבני אדם בכלל, ובגברים בפרט.