יחסים עם אם לא מתחשבת
קרינה
עיניין לא פתור
⌄
עזרת לי פעם לקבל כיוון.הפעם שאלה לא קלה בכלל. מדובר ביחסים עם אמי בת 73. היא בקשר טוב עם הגרוש שלי.אנחנו גרושים 11שנה.הוא מבקר אצלה.לא מפריע לי .קרה כבר כמה פעמים,גם היום,שאני מודיעה לה,שיבוא לבקר בשעה מסוימת.נכנסת ופוגשת אותו אצלה בבית.אמרתי שלא מתאים לי ומפריע מאוד.לא עוזר! היא לא מבינה אותי בעוד הרבה דברים.פעם בתי בתה17 הייתה אצלה והיא ביקשה ממני לא להגיע בגלל שהילדה עצבנית לפני טיסה ארוכה. יש עוד דוגמאות!! חושבת אל ניתוק.אבל מרגישה אחריות ומצפון .גם דוגמאה לבנות שלי חשובה לי.לדבר איתה לא עוזר.לשתוק לא פותר כלום.מה אתה חושב על המצב? מה אפשרויות שלי?כבר כמעט 50שנה מרגישה,שאין לי אמא מתחשבת. איך להיות שלמה עם זה?עם פחות נזקים
ד"ר אורן חסון
אמא דעתנית ולא מתחשבת. 50 שנה כך.
⌄
קרינה יקרה,
את כמעט חמישים שנה מרגישה שאמך לא מתחשבת בך מספיק. נדמה לי שזה מספיק זמן כדי להבין שאת לא יודעת איך לשנות זאת, ושהיא מתעקשת על דרכה. לא שהיא לא אוהבת אותך, אלא שהיא עושה זאת בדרכה, ומאמינה בדרכה, ולא יודעת להקשיב לצרכים שלך. ושאלת נכון: איך להיות שלמה עם זה?קשה. הדרך הנכונה ביותר להתחיל בה היא להקטין את נקודות החיכוך עד כמה שאפשר. כלומר – לא להפסיק לראות אותה, אלא להפסיק לדון בעניינים שבהם את יודעת שאת צריכה ושהיא לא לומדת. ואולי גם לראות קצת פחות, אלא בהקשרים שהם פחות בעייתיים. וללמוד להיפגע פחות, שזה לקבל חיזוקים ממי שאת כן יכולה (אחים? אחיות? אבא? חברות?), וזה אומר שכאשר את נפגעת, להעסיק את עצמך בעניינים אחרים, ולהניח לזה. אם את רוצה לומר שנפגעת, או שאת חושבת שהיא לא צודקת במעשיה, את יכולה להגיד, אבל אל תיכנסי לעימות או ויכוח, כי הרי זה לא ישנה, ואת תישארי יותר מתוסכלת.
קרינה
אמא דעתנית ולא מתחשבת. 50 שנה כך.
⌄
איך להמשיך לראות אותה,אם לבית שלי היא לא יכלה להגיע בגלל שקשה לה ללכת,לעלות מדריגות.אצלה כבר כמה פעמים פגשתי את הגרוש.אין לי איך למנוע זאת בעתיד. זה לא עושה טוב,רק רע! כנרא הוא חשוב לה ממני או מה?אבא שלי כבר לא בחיים.היה אדם רגיש וסבל הרבה מהאופי שלה.יש לי רק אח אחד,שלא בארץ.חברים כן אבל בשבתות וחגים הם עם משפחות שלהם,ואני לרוב לבד.אולי התמונה ברורה לך יותר עכשיו?תודה.
ד"ר אורן חסון
למענה, אם את יכולה, או שלא...
⌄
קרינה יקרה,
את יכולה לנסות לבדוק איתה לפני שאת מגיעה לשם, אבל יתכן שזה לא יבטיח לך שלא תמצאי אותו שם. את יכולה גם לנסות וללמד אותה, כך שאם את רואה אותו שם, את הולכת, אבל אני לא יודע אם זה יעבוד. את מוזמנת לנסות. ומה שנשאר אם שום דבר אחר לא עובד, זה להחליט אם את מוכנה להתאפק, למענה, או להפסיק לבקר אותה. זו החלטה שלך.וקחי בחשבון שאם את המשפחה היחידה שלה בארץ, אולי זו הסיבה שבגלל היא שומרת על קשר עם הגרוש שלך, כדי שיהיה לה עוד אדם שמוכן לבקר אצלה בבית.