החלטות בזוגיות: מה לעשות?
רינת
זוגיות עם איש צבא?
⌄
אני ובן זוגי חברים מזה כשנתיים (הוא בן 25, ואני בת 23).הכרנו במסגרת הצבא, אך כיום אני סטודנטית בעוד הוא כרגע עדיין חתום בקבע לשנת שירות נוספת.באופן כללי הקשר ביננו מצויין, כשאנו מתראים בסופי השבוע כיף לנו מאוד יחד, ויש ביננו תקשורת טובה אך עם זאת באמצע השבוע הקשר ביננו טלפוני בלבד, השיחות קצרות עקב אילוצי זמן ואף בשעות לא תמיד שגרתיות. מצב זה יוצר בקרבי תסכול, שכן אני מעוניינת לבחון את היחסים ביננו לטווח ארוך ובנוסף בתקופה הזו, בה החלתי בלימודיי האקדמאים אני מרגישה כי אני זקוקה לו יותר מתמיד.חברי, מודע להרגשתי ומעוניין לשפר את העניין ע"י יציאות ל"אפטרים" באמצע השבוע, אך אינו מצליח לעמוד בכך עקב מסירותו הרבה לתפקידו התובעני.נוסף לכך עומדת בפניו דילמה לא פשוטה מאחר והוצע לו להשאר בצבא לתקופה נוספת של 9 שנים בתמורה לשכר מעולה ולימודים אקדמאים ע"ח הצבא.עומדת בפני דילמה:: מצד אחד, אינני תומכת בחתימת קבע נוספת מאחר ונראה כי הדבר ישפיע על יחסינו באופן שלילי ויגרום לכך שניפגש רק בסופי שבוע, דבר שאינו מספק אותי בייחוד לאור רצוני לבחון את יחסיינו לעתיד.מצד שני, אינני בטוחה כי גם אם יחליט לסיים את השירות הצבאי התנהגותו כלפי עבודתו תשתנה ואני חוששת כי גם במסגרות אחרות יעבוד באופן טוטאלי כך שהדבר יבוא על חשבוני / על חשבון המשפחה.לסיום, חשוב לי לציין שוב כי הוא בחור מקסים, אוהב אותי מאוד ומשקיע המון כשאנו יחד ואינני מעוניינת לוותר על הקשר ביננו בקלות.מה לעשות? האם אפשר לגרום לו להשתנות בנושא וכיצד? כאמור, אינני תומכת בהשארותו בצבא אך מצד שני זהו עתידו ולכן עליו לשקול את הנושא ולהחליט החלטה עצמאית.האם ישנו פתרון לטעמך, או שנראה שהדבר יכול לגרום לסיום הקשר?אני אובדת עצות ומוטרדת מאוד ואודה לייעוץ בנושא.תודה רבה!!!!!!!!
ד"ר אורן חסון
מה שיגרום
⌄
רינת יקרה,
הדילמה היא הרי של שניכם, כאשר בפני כל אחד מכם עומדת זוית אחרת שלה. בפניו עומדת דילמת הקריירה – מה לעשות עם זה, ואולי גם תוך הבנה שאפשרות אחת מהשתיים לא תהיי לרוחך. זו ההחלטה שלו, שהוא יצטרך לעשות לפי מה שתרצי או למרות מה שתרצי. אם הוא יעשה את מה שאת רוצה, העניין פשוט ולך כבר אין דילמה.אם הוא ירצה ללכת על הצבא, תצטרכי להחליט מה לעשות. כפי שאת מתארת זאת – אולי תעדיפי להיפרד. אין סיבה שתחליטי על כך לפני שהוא יחליט מה הוא רוצה, אלא אם את רוצה להכין את עצמך נפשית לאפשרות הזו, או אם תרצי להשפיע עליו דרך לחץ – שזו שאלה. כי זה ישפיע על המשך ואופי היחסים ביניכם גם אם תמשיכו להיות ביחד.והשאלה ששאלת היא בניסוח מעניין: "או שנראה לך שהדבר יכול לגרום לסיום הקשר?" – הדבר עצמו לא יגרום, את זה אני יכול להבטיח לך. החלטה שלך יכולה או עלולה לגרום לזה. ומעניין שכתבת את זה כך, כאילו שלא תהיה לך ברירה. ובעצם - כאילו כל ההחלטה היא שלו בלבד. גם את תצטרכי להחליט החלטות לא פשוטות, וחשוב שלא תגלגלי אותן הלאה, אלא תקחי אחריות עליהן, כי הן תהיינה שלך. נסי לדבר על כך גם איתו וגם עם בני משפחתך וגם עם חברות, כי חשוב שיהיה לך עם מי לדבר, כך שתוכלי לחשוב בקול רם, ולהתלבט עד להחלטה, כך שתהיי שלמה איתה כך או כך, אם וכאשר הדבר יגיע לידי כך.