שיפור יחסים עם אחות

תאריך פנייה: 12.02.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דדי
אחותי
12.02.2006 • 02:52

שלום
דר' אורן ברצוני לשתף אותך בבעיה משפחתית שלילפני כחצי שנה אחותי יצאה עם בחור במשך שנתיים במהלך החברות ראינו הרבה דברים שלא מצאו חן בעיניינו אבל מעולם לא הערנו לה ולא ניסינו אפילו להפריד ואם אמרתי דברים שלא מצאו חן כגון: קמצנות ואפילו הייה מנצל את הטוב לב שבה בחור קשה עם יחס קר ואפילו נוקשה מסוג הגברים שצריך לפחד מהם הוא גר במרחק של כ 40 דק' מהבית שלנו והיא נוסעת אלוי בלי שום בעיה והדרך אלוי חשוכה ומפחידה בתור בחורה היא אמורה לפחד והוא בתור גבר אמור לפחות ללוות אותה חצי דרך וזה מה שהוא לא עושה לפני כשבוע היא החליטה לחזור אלוי מאחר והייתה להם פרדה של חצי שנה ההורים שלי קיבלו את זה מאוד קשה אפילו אפשר לראות את זה על הפנים שלהם ולא רק הם כל הסובבים אותה קיבלו הלם איך היא חוזרת לבן אדם שמראש היא יודעת שהיא תהייה אישה אומללה והיא הודתה בכךרציתי לדעת איך אנחנו צריכים להתמודד אם זה שאדם יקר לנו מאוד יסבול בזמן שהיא חוזרת אלוי מלבד סקס טוב אין בנהם שום דבר אפילו לא נושא שיחה הוא מאוד רייקני ואני לא אומרת סתם היא הודתה בכךהמפחיד פה זה שאין אדם אחד שאמר לה שהיא צריכה לחזור אלוי כולם נגד פשוט נגד הוא טוען שבגלל שההורים שלי היו באותה תקופה במשבר אז זה גרם לו להתנהג מגעיל אליה והוא טוען שהיא מנסה לחכות את אמא שלי ..אז מה את אומר מה לעשות עם הקשר הזה אני השמח מאוד לתשובה ....המשך יום טובבבבב

ד"ר אורן חסון
שיפור היחסים עם האחות?
13.02.2006 • 02:01

דדי יקרה,
נראה לי שיש ביחסים בינך ומשפחתך לבין אחותך יותר ממה שאת כותבת. את כותבת שמעולם לא הערתם לה, ובכל זאת אמרת לה משהו על קמצנות. וכנראה גם דברים אחרים, כמו שהוא ריקני. אז את לא כנה איתי לגמרי, ואולי גם לא עם עצמך.לכן השאלה היא לא מה להגיד לה או לא, אלא איך לשפר את היחסים שבין משפחתך, כולל את, לבין אחותך. הדרך היחידה שלכם לעזור לה היא לתמוך בה בכל אשר תעשה ללא שתרגיש שאתם ביקורתיים לגבי החלטות שהיא עושה, ואני לא בטוח שאתם מסוגלים לזה. היא צריכה להבין שאתם תתנו לה גיבוי גם אם היא טועה, ושהיא לא צריכה להצדיק עצמה בעיניכם. היא צריכה להרגיש שמעריכים אותה וסומכים על כושר השיפוט שלה. אחרת, יכול להיות שהיא בכלל מחפשת להוכיח לכם ולעצמה שהיא יודעת להסתדר בלעדיכם, ושהוא האדם שיכול לסייע לה בתחושה הזו. אפילו אם הוא בן הזוג לא מוצלח. יכול להיות שלמטרה הזו הוא מספיק טוב. אם תצליחו לתת לה את ההרגשה הטובה שהיא זקוקה לה, ותחזקו את הבטחון העצמי שלה, יכול להיות שהיא כבר לבד תחליט שהוא לא מתאים לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דדי
תודה לד"ר אןורן חסון
13.02.2006 • 14:00

רציתי להגיד תודה רבה על התשובה ועל היעוץ