הטרדה בנוגע לבגדים: פתרון אפשרי
הילה
שאלה
⌄
שלום רב,
אני בת 23 וחבר שלי 29, מערכת היחסים שלנו היא מאוד טובה ומבוססת על הרבה אמון הדדי ובאמת שהכל בסדר (כמו בכל קשר ישנם חסרונות אבל הם שוליים).ישנה רק בעיה אחת והיא שהוא נוטה ללבוש את אותם בגדים כלומר, אם הוא לבש ג'ינס וחולצה והם לא יתלכלכו וכאלה אז הוא לובש אותם בחזרה אחרי המקלחת.לעומת זאת, כשיצאנו לנופש אז הוא קנה בגדים והחליף כל יום למשהו אחר.אבל העניין הוא שבעבודה וברוב הזמן אנשים מתרגלים לראות אותם עם אותם הבגדים וזה קצת מפריע לי. אני מנסה להיות איתו יותר וכל פעם ככה להמליץ לו שילבש משהו אחר אבל כשהוא לא איתי המצב חוזר לקדמותו. אני לא רוצה בגלל הסיבה הזו להתרחק ממנו אבל זה עדיין מפריע. מה לעשות?תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
להחליף בגדים או להפסיק להיות מוטרדת
⌄
הילה יקרה,
אם הבגדים נשארים נקיים כלפי חוץ, ואינם מסריחים מזיעה, הייתי אומר לך פשוט לא לעשות ולעזוב את העניין. וממילא היום הוא עושה זאת, לדברייך, רק כאשר הוא לא איתך. אני חושב שזה מפריע לך בעיקר בגלל תדמיתו בעיני אחרים, ובגלל ההשתקפות של מה שאת חושבת שהם חושבים על התדמית שלו, על התדמית שלך בעיני עצמך, כחברה שלו (אולי את צריכה לקרוא את המשפט הזה פעמיים, אבל אני סומך עליך). את מבינה שהפתרון תלוי בשאלה למי יותר קשה: לו להחליף בגדים, או לך להפסיק להיות מוטרדת? פתרון יכול להיות כזה, או כזה, או באיזה שהיא דרך ביניים שאולי אתם כבר נוקטים בה היום. ואשאל אותך שאלה שיש בה קצת הקנטה, אבל אני שואל אותה לא בגלל זה, אלא כדי להקל עלייך להבהיר את הנקודה: האם היה מקל עליך לו הוא היה מגיע לעבודה, כשהוא בבגדי יום אתמול, עם פתק על הבגדים: "אלה לא הבגדים של אתמול! יש לי שלוש חולצות כאלה בדיוק, וכמה מכנסיים זהים"?