יחסים: איך לנהוג בצורה מוסרית?
מנדי
להתחיל מחדש
⌄
שלום
ד"ר חסון היקר,נרשמתי לאתר הכרויות. נניח שאני יוצאת לפגישה עם בחור, אז לאחר פגישה אחת עליי להפסיק לדבר עם אחרים ולהיפגש איתם? או שמותר בו זמנית לצאת לכמה פגישות עם אנשים שונים, כל עוד איני מתנשקת איתם אלא רק מדברת ושותה קפה?אני מדברת על זה שכל הבחורים בעיניי בנתיים באותה רמה, אין מישהו שעשה לי WOW! ועל זה שהתלבטתי רבות האם להשקיע 150 שקל במנוי או לא, ועשיתי מנוי רק לחודש. והשאלה המוסרית של האם לצאת עם כמה במקביל זה בסדר - כשכמה אני אסנן, ולא אתנשק עם איש - מטרידה אותי. בקטע של נאמנות וצביעות מצידי.בנוסף, האם גבר בן 28 שגר עם הוריו ואין לו רכב הוא אדם שיש לפסול אוטומטית או לתת הזדמנות? כי בגיל כזה מצפים ליותר.תודה רבה על המענה. פניתי אליך בעבר ותשובותך עזרה לי מאוד.
מנדי
תוספת
⌄
שכחתי להוסיף, מה שמציק לי זה להטעות את הבחור, נגיד שהוא יחשוב שאנחנו באופו בלעדי יחד ואז לא ייכנס לאתר ויפסיד ימי מנוי וזה על מצפוני. הרי אי אפשר לומר במפורש "אני יוצאת עם עוד כמה כדי לבדוק מי הכי מתאים וחבל לי להפסיד ימי מנוי". וגם זה שהוא יטעה לחשוב שאני רק איתו ואז אם אצא עם בחור אחר ייצא כאילו אני "בוגדת" בו.
ד"ר אורן חסון
כפי שהיית רוצה שינהגו בך
⌄
מנדי יקרה,
את חושבת נכון. את רוצה לנהוג באופן מוסרי, את רוצה להיות הוגנת, ואת רוצה, כשאת יוצאת עם מישהו, שלא להיות לא מוסרית מחד, ולנהוג באופן שתוכלי להצדיק כראוי בכל רגע נתון, אם תצטרכי, מאידך. כי את לא רוצה שיום אחד, בדיוק כשתצאי עם מי שייראה לך כגבר של חייך, הוא יבין שבמקביל לו יצאת בתחילת הדרך עם עוד בחור או שניים, ויפסיק לבטוח בך.זה עניין מורכב, כי הדינמיקה היא מורכבת. פנית למישהו, ואולי אפילו התראיתם. אבל כשהוא לא ענה לך בפעם הראשונה, או אם במקביל (כי עוד לא דיברתם) השארת מספר טלפון לגבר אחר, או שגבר אחר פנה אליך לאחר שפנית אליו ולפני שהוא ענה והתחלתם לדבר, את מתחילה ליצור שני קשרים במקביל, ובקלות - גם יותר משניים. ולו רק כי חולף פרק זמן בין פנייה לבין התחלת קשר.הכי הוגן - לנהוג כפי שהיית רוצה שינהגו בך בכל שלב. כלומר, קודם כל לנהוג על פי אמות המוסר שלך. לפעמים יהיה לזה מחיר. למשל, אם ייצא לך לדבר ואולי אפילו להיפגש עם שניים במקביל (כי דיברת עם אחד, ואפילו נפגשת איתו, והוא לא חזר אליך, וגבר אחר, כמה ימים אחר-כך, אמר לך: בואי ניפגש היום, ונפגש גם איתו ואז הראשון חזר, למשל), ואז את צריכה לבחור. נכון והוגן הוא לבחור אז. ואת לוקחת סיכון - כי אולי זה שבחרת, גילית לאחר פגישה או שתיים שאינם מתאימים לך, וזה שאת חוזרת אליו - וכבר אמרת לו שאת בחרת באחר על פניו (כי את הוגנת, נכון? ואמרת לו שזה יצא במקביל למרות שלא היו לך כוונות כאלה אלא בכורח הנסיבות, ולכן את מצטערת, ואת לא רוצה להמשיך פגישות במקביל ולכן צריכה לומר לו שלום, לבינתיים לפחות), האם הוא יראה זאת בעין יפה? - כנראה שלא. כלומר, יש מחיר לכנות ולהוגנות (אם כי ככל שאת כנה והוגנת יותר, ויודעת לומר ואפילו לדחות באופן שאינו פוגע, עד כמה שאפשר - מה שתלוי גם באיכויות של הגבר וביכולת שלו להיות הוגן ולקבל דחייה באופן שאינו הרסני, וגם זה סוג של מבחן - אולי יהיה קל יותר לחזור אליו אם תחליטי אחר כך). אבל האפשרות האחרת היא שרשרת של הטעיות שבה אולי תפסידי יותר - גם את ההערכה של מי שיגלה אותן, ואולי גם את ההערכה העצמית שלך. לכן נכון, כנראה, לנהוג בכל רגע באחרים, כפי שהיית רוצה שינהגו בך, גם אם לא תמיד זה יעבוד כמו שהיית רוצה.
מנדי
כפי שהיית רוצה שינהגו בך
⌄
ד"ר חסון היקר,
תודה רבה על התשובה המפורטת ומלאת ההסברים! עזרת לי ונתת לי חומר למחשבה ואת הפתרונות שנזקקתי להם.שבוע נפלא.