יחסים לולאה וביטחון עצמי

תאריך פנייה: 02.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
חייבת ייעוץ
02.11.2006 • 09:14

ד"ר שלום,אני והחבר שלי יחד שנה וחצי ואנחנו מתחתנים בעוד חצי שנה.היו מספר פעמים שבהם הוא העדיף לא לספר לי דברים וכשגיליתי אותם בעצמי, בהתחלה הוא שיקר ורק כשראה שאני מתעקשת הוא הודה. אלה היו דברים הקשורים לידידה שלו- שכב איתה לפני שהכיר אותי אך עדיין הם ידידים (למרות שהיום אני מקבלת את הקשר ביניהם ואני יודעת שלא מרגיש אליה כלום), לאקסית שלו - ישנה אצלו- בסלון פעם אחת בתחילת הקשר בינינו והמשיכה להתקשר גם אחר כך (היום כבר לא בקשר).אנחנו אוהבים מאוד ואני יודעת שבשבילו אני האחת אך מאז שגיליתי בפעם הראשונה ששיקר לי אני לא מפסיקה להיות פראנואידית לגבי כל צעד שעושה, מפחדת שמסתיר ממני דברים נוספים, היו פעמים שהרגשתי צורך להציץ לו בשיחות והודעות בטלפון ואני מרגישה כל הזמן עם האצבע על הדופק למרות שהיחסים בינינו פתוחים ושאין לי שום סיבה ממשית לכך.נמאס לי להרגיש כך, הוא אהבת חיי ובתוך תוכי אני יודעת שאני יכולה לסמוך עליו אך עדיין זה לא מספיק.איך מתמודדים עם ההרגשה הכובלת הזו? אני ממש אובדת עיצות? מה אני יכולה לעשות ברגע בו אני מתחילה לחשוב ולדמיין יותר מידי? איך להבחין אם זה אמיתי או שזה פרי דמיוני? איך להחזיר את האמון?זה מאוד חשוב לי ואשמח אם תוכל לייעץ לי כי אין לי אמצעים ללכת לטיפול.

ד"ר אורן חסון
החלטה שלך
04.11.2006 • 00:58

אורית יקרה,
נכנסתם ללולאה לא טובה של יחסים, וחבל. זה אומר בעיקר שאתם מתקשים לשוחח על עניינים, ובעיקר שבינו לבין נשים בעברו, באופן גלוי ופתוח. האם זה בגלל שלך קשה לקבל את ההסטוריה שלו ואת ערכיו, או בגלל שהוא מפחד מתגובתך בשל הסטוריה של תגובות לא מוצלחות שקיבל מחברות לשעבר שלו, אני לא יודע. אם את כנה באמירתך ש"בתוך תוכך" את יודעת שאת יכולה לסמוך עליו, אז את צריכה לעבוד על עצמך. שזה אומר, להחליט, באופן מודע, שזה המצב, ומשם והלאה ללמוד להתרגל למצבים שבהם יש לו הזדמנויות ליצור יחסים, ולהתגבר על הפחדים שלך. אם האמירה הזו שלך אינה כנה לחלוטין, לא תוכלי להבדיל בין מצבים אלה לאחרים. ולכן, אם את רוצה שלווה, קחי בחשבון שאם הוא ירצה לבגוד בך הוא יוכל לעשות את זה כך שלא תדעי, ורדי מזה לגמרי. למדי לחיות עם אי הידיעה, אחרת חייך לא יהיו חיים. הכיני לך מראש רוטינות חלופיות של חשיבה על דברים אחרים, והשתמשי בזה, כלומר, עברי לחשוב על אחת החלופות הללו, בכל פעם שזה עולה לך לראש.וקל לי להגיד את זה, קשה יהיה לך מאד לבצע. עזרה מקצועית יכולה לעזור, אבל הכי חשוב זו החלטה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083