החלטה קשה: מה עושים עכשיו?
הסתבכתי
קשה לי
⌄
פגשתי בחור מדהים עם כל המעלות, הוא דרש לגור בארץ זרה והיה לי קשה להתחייב. עכשיו כשהוא התחתן אני הרוסה לגמרי. אני לפחות מרגישה צורך לנהל איתו שיחה שיסביר לי למה הוא עשה לי את זה? מה הוא מרגיש עכשיו? טוב לו? הוא היה רוצה לחזור בו? חיי אינם חיים. מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
כבר לא מסובכת...
⌄
מסובכת יקרה,
עשית החלטה. יודעת מה? אפילו יכול להיות שההחלטה היתה נכונה, שכן יכול להיות שלא הכרת אותו בתנאים של זוגיות ובתנאים של לחץ, ולכן לא רצית לוותר על כל עולמך שאינו הוא והזוגיות. עשית זאת בתנאים שבהם לא ידעת מספיק טוב מה יקרה, ובעצם – עדיין אינך יודעת. אלא שלאחר שאת לא רצית לחיות איתו בתנאים שלו, היתה בך תקווה שאולי הוא ירצה אותך מספיק כדי לחיות איתך בתנאים שלך, וזה לא קרה. ועכשיו, מן הסתם, גם התקווה הזו הלכה לאיבוד, ואת מתאבלת. ואת שואלת: "מה לעשות?"עושים מה שעושים לאחר כל אבדן. ממשיכים הלאה. כי את רוצה להיות מאושרת. כי את רוצה חיים טובים לעצמך. כי את חייבת לעצמך חיים טובים לעצמך, ואין שום סיבה שלא תחזירי לעצמך את החוב הזה יום יום. אני יודע שזה קשה, כי את מרגישה גם החמצה. קחי זאת כאבדן יותר מאשר החמצה. אבדן של המציאות שחשבת שתהייה, ולא של המציאות שתהיה באמת, שכן את לא יודעת מה היה יכול לקרות. אם לא רצית להתחייב לחיות איתו בתנאים שלו, היו לך הסיבות שלך. בין אם הן מוצדקות ובין אם לאו (מה שבדיעבד את לא יכולה לדעת בודאות), כרגע את במקום אחר. תני לעצמך זמן להתאבל. זה מותר. אבל המשיכי הלאה. את עדיין יכולה לחיות חיים טובים ושמחים.