יחסים לא מחייבים ואלימות - מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.12.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
קרן
בחור אלים ולא רציני?
29.12.2012 • 11:58

שלום,
הכרתי מישהו לפני שנה+ אולי יותר, הוא בן 30, אני בת 28. התחלנו לצאת, להכיר.יחסי מין גם היו והם טובים מאוד. עוד לא נחשבים כיום לזוג בכלל, אבל יש בעיה. הכל התחיל כשיום אחד נפגשנו והתחלנו לדבר על המשך הקשר.(זה היה בדיוק לפני שבוע). הוא אמר לי שכיף לו איתי ושהוא לא רוצה מעבר למה שקורה. הוא לא רוצה להתחייב בקיצור. הוא אמר שהוא לא רוצה חברה שהוא מרגיש שהוא מכיר אותי שנים על גבי שנים, ושמאוד נוח לו המצב כרגע.במהלך הזמן הזה שאנו בקשר, לפני מה שסיפרתי, הייתה לי בעיה שקשורה ליחסי המין איתו- בעיה רפואית כלשהי שפתאום צצה והאשמתי אותו בדבר הזה. (אני לא רוצה ממש לפרט מה קרה אבל זה בהחלט קשור אליו) ישבתי ודיברתי איתו על זה, אינני מאשימה סתם, זה באמת קשור אליו אבל הבהרתי לו שזה קרה רק בגללו ובגלל שזה קרה שישכח מזה שיהיה בנינו משהו מיני. כנראה שזה פגע בו מאוד ופתאום משום מקום הבחור פשוט התחיל לנבל את הפה שלו ולרדת עלי קללות שלא ניתן לתאר! הזדעזעתי ברמות מטורפות,הושפלתי מאוד מצידו והוא לא הפסיק. הוא כאילו קיבל מזה סיפוק רב.קמתי והלכתי.לא יכלתי לשמוע זאת. הוא בא אחרי אציין שהוא היה מאוד עצבני ולא הגבתי לו בכלל, הוא אמר בצעקות שזה נגמר, שהוא לא מאמין שהוא נכנס איתי לקשר ושמעכשיו אם אני אנסה לחפש אותו, או אצור קשר הוא יתלונן עלי. היתי בשוק רציני לא רציתי לראות את הפרצוף שלו, בכיתי והרגשתי רע מאוד. האם זה אמור להדליק אצלי כעת נורה אדומה? האם הוא בנאדם אלים? האם זה יכול להוביל למשהו פיזי?מה שכן, אני יודעת שאם אנסה ליצור איתו קשר אני מאוד משפילה את עצמי לאחר שהוא דיבר בגסות שכזאת כלפי. בכל מקרה מחקתי את הטלפון שלו והחלטתי שזה נגמר. הוא צריך להתנצל בפני מה שלא קרה.אני מאוד מאוכזבת, מאוד המומה... ומצד שני קצת קשה לי.אשמח לדעה שלך ומה דעתך האם משהו לא בסדר בבחור? המשכתי הלאה אבל אני חושבת עליו משום מה. הוא פשוט ויתר עליי.תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
מזלך
31.12.2012 • 20:37

קרן יקרה,
הכרת מישהו לפני שנה, אבל אני מבין שרק זה מקרוב התחלתם לצאת. אלא שהוא לא רוצה יותר מאשר יחסים לא מחייבים. בנוסף לזה, את מגלה שהוא מגיב באלימות כלפי מה שהוא מרגיש כהאשמה, מה עוד שלא התכוונת כלל, לפי הבנתי, להסיק מסקנות מכך, אלא רק ליידע. כלומר, כך או כך, אני מבין לא אמרת זאת בתוקפנות כלפיו (ואגב, גם אם כן, הוא לא היה אמור להגיב באלימות שכזו!).ואת שואלת אם משהו לא בסדר בבחור. ואני שואל אותך - על סמך מה שקרה, איך זה שאת לא בטוחה בזה?אני רוצה להבהיר. הוא ויתר עליך, וכשאני קורא את מה שכתבת, אני חושב שדווקא את היא זו שאמורה היתה לוותר עליו. ואז אני שואל את עצמי, מדוע זה לא קרה? מדוע לא ראית בבהירות שהקשר הזה גורר אומללות עבורך? והתשובה היא שכנראה ראית שהבחור הוא בחור "מוצלח" בקנה מידה אובייקטיבי. אולי הוא גבר נאה, אולי הוא מושך, אולי הוא מצליח חברתית ואולי כלכלית, ואולי הכל ביחד, ואולי יש בו קסם אחר, איזו שהיא כריזמה שקשה לעמוד בפניה, ושלידו תוכלי לעמוד מול החברה וההורים ולומר לעצמך: אתם רואים? הצלחתי!אלא שכל אלה הם רק מרכיב אחד, חשוב, אבל לא הכי חשוב בקשר. חשוב עוד יותר שזה יהיה גבר שיכבד אותך, שיאהב אותך ושירצה להיות איתך. זה מה שיוצר יציבות בקשר. בחרת גבר שלא רק לא תהיה לך יציבות איתו, אלא כזה שמגיב באלימות במצבים של עימות או קונפליקט. ואין ספק שלו היה רוצה בך, זה היה קורה לך בכל מצב של עימות שקצת מסלים. למזלך, הוא לא רוצה בך. למזלך, כי לך לבד היה קשה לעשות את הויתור הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קרן
אלים נשאר אלים? לא משנה איזה מצב?
31.12.2012 • 21:45

קודם כל תודה על התשובה שלך. שנית, לא רציתי שזה יסתיים איתו כי באמת התחלנו יותר את הקשר ורציתי שנמשיך. אבל פתאום משום מקום הוא בא ומנחית את הדברים האלה+ניבול הפה כשאמרתי לו שזה היה בגללו, ואציין שהטון שלי כן היה קצת גבוה.. והוא בא והפציץ אותי בקללות שלא האמנתי. כמו שאמרת גם אני חושבת שהוא לא היה צריך להגיב כך.. ולא הייתי בטוחה שזה אלימות לכן רציתי להתייעץ איתך.וכן הבחור דיי מוצלח כמו שאמרת נאה ומושך הכל ביחד כן.רציתי לשאול אותך-אמרת שהוא לא רוצה בי, וזה מזלי. אז אני מבינה שיכול להיות מצב של משהו פיזי בעתיד ובאמת שאני לא רוצה להגיע לזה בכלל.ואמרת גם- שאם היה רוצה בי.. זה גם היה מגיע למצבים כאלה? זה מן סוג של אופי של בנאדם? פתיל קצר?שורה תחתונה, גם אם רוצה בי וגם אם לא, הוא תמיד יהיה אדם כזה ויכול להיות מצב שגרוע יותר בעתיד??יש לי רגשות לבחור, אבל בכל מקרה באמת שציפיתי להתנצלות. אבל זה לא קורה ובמידה וזה היה קורה אני לא חושבת שהיתי ממשיכה עם זה.. כי באמת שנבהלתי. כנראה שאני צריכה להשלים עם זה שזה לא טוב לי. אם תוכל לענות לי על מה ששאלתי למעלה אני אשמח. תודה רבה דר אורן.

ד"ר אורן חסון
השורה התחתונה
02.01.2013 • 15:30

קרן יקרה,
לפי תאורך, העובדה הפשוטה היא לא רק הפתיל הקצר, אלא גם שאין לו עכבות לפגוע בך ובעוצמה, ושקשה לו להתמודד עם האשמה או עם אשמה. זו השורה התחתונה, וחווית אותה על בשרך. הוא יוכל לאהוב אותך עד כלות, כשהכל הולך כפי שהוא רוצה. אבל ינהג כפי שנהג בך לפי תאורך, כאשר לא תסכימי איתו או שתאשימי אותו במשהו, או כאשר תדרשי או תרצי ממנו משהו שהוא לא ירצה לעשות. אני יודע שבגלל שהוא מוצלח, ונאה ומושך, לא קל לקבל זאת כי היית רוצה שזה יהיה אחרת. ובכל זאת אומר שזה מזלך הטוב, כי לבד את לא שקולה מספיק כדי לשמור על עצמך. אני לא אומר זאת כביקורת, כי זה קורה הרבה, אלא כמראה שאולי תעזור לך להיות שקולה יותר בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083