יחסים זוגיים בגיל 17: מה לומדים?

תאריך פנייה: 02.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נופר
קשר הרוס עם החבר והתחלה של קשר חדש
02.09.2011 • 02:39

שלום
:-)אני בת 17 ויש לי חבר כבר שנתיים , אנחנו מאוד אוהבים וקשורים אחד לשני אך במהלך השנה הראשונה בקשר היו לנו המון בעיות של ריבים ואני לא ידעתי כיצד להגיב וישירות הייתי פותחת במהומה . הייתי מזלזלת בו ומורידה מערכו ליד אנשים בלשון המעטה הוא תמיד וויתר והתנצל גם על דברים שאני עשיתי עשה הכל כדי שלא ניפרד הקשר היה מאוד חשוב לו ... לאחר מכן נפרדנו והוא החליט שהוא לא רוצה יותר לסבול השפלות ושטוב לו לבד . במשך חודש שלם התחננתי שיקבל את סליחתי והבטחתי שזה ישתנה אחרי חודש שהוא לא רצה לשמוע ממני הוא הסכים לסלוח וחזרנו . מאותו היום שחזרנו הקשר לא היה כמו בעבר , עכשיו הוא זה שמזלזל ולוקח אותי כמובנת מאליו , מעדיף מעלי את החברים , להיפגש איתי נמצא בסוף סדר העדיפויות שלו , הוא לא וותרן ולא חושש לריב ולהיפרד . כמה שאני מנסה לדבר ולפתוח דף חדש הוא בטוח שהוא בסדר גמור ואני כל הזמן עושה טעויות. הוא תמיד מאשים אותי וגם גורם לי להרגיש אשמה . בעקבות הבעיות איתו הכרתי מישהו חדש בן 19 אנחנו בקשר כבר 3 שבועות בלי שהחבר שלי ידע , אני וחבר שלי רשמית לא ביחד אבל הוא לוקח כמובן מאליו שאני שומרת לו אמונים וברגע שהוא יתקשר אני אפול לרגליו מה שבעבר לא קרה . ה"חדש" פיתח כלפי המון רגשות וציפיות , גם אני מרגישה אליו דברים וטוב לי איתו הוא מתנהג אלי בכבוד מראה לי אהבה מה שהחבר שלי לא טורח לעשות .אני מאוד אוהבת את החבר שלי אבל לא יודעת אם כדאי שאוותר למענו על הבן אדם החדש שהכרתי כי אני לא בטוחה שיהיה לי טוב איתו למרות שהוא אומר לי שאני צודקת והוא צריך לכבד אותי יותר , הוא לא עושה זאת .אני לא יודעת במי עלי לבחור במי שאני אוהבת או במי שטוב לי איתו ?תודה , מקווה לקבל תשובה :)

ד"ר אורן חסון
בת 17, ולומדת
02.09.2011 • 15:59

נופר יקרה,
את בת 17 ולומדת יחסים זוגיים. את לומדת מה לא לעשות, ומשלמת מחיר על מה שעשית. יתכן שגם בן הזוג שלך לומד, ולמד שאם את מתחננת על קיום הזוגיות, הוא יכול לנצל את זה, כפי שהוא עשה. יתכן גם שבן הזוג החדש שלך חרדתי מספיק כדי לחשוש שאת מסוגלת לצאת עם בן זוג חדש, עוד לפני שנפרדת מהקודם שלך, ואולי יקנא לך מאד במשך כל הזוגיות, כי זו תהיה דעתו עליך וכאן ואילך. ואולי הוא לא חרדתי מספיק כדי לחשוב כך. מכל הדברים האלה לומדים. ובתוך הבלגן הזה צריך לקבל גם החלטות, שגם מהן לומדים.אני לא יכול לדעת מה נכון לך יותר ומה לא. את מכירה אותם ואותך טוב יותר. את לומדת יחסים זוגיים, ותוך כדי לימוד מתנסים, חווים ונהנים, או טועים וסובלים. זה חלק מהלימוד. ואולי חלק חשוב של המסקנות הוא להיות שקולים יותר. אני חושב שאת מתחילה להתקדם בכיוון הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083