חלוקת עבודות הבית בזוגיות
דניאל
מי עושה יותר...
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,
הבעיה בזוגיות שלנו היא כזו, אני עובד במשרה מלאה אולם מעט שעות יחסית(מורה) ואילו בת זוגתי עובדת בהייטק ולכן נעדרת יותר שעות מהבית, כתוצאה מכך כל "הנטל" של הטיפול בבית ובילדים נופל עליי ו מדובר על הכל!!! כולל ניקוי הבית הוצאה של הילדים מה מהמסגרות הכנת האוכל בישול וקניות, בעבר היא הייתה יותר מעורבת ועושה אולם בשנים האחרונות"העומס" הורג אותה ו היא החליטה להוריד הילוך כדבריה, אולם לצערי התחושה שלי היא שזה בא על "חשבוני" ושהיא מנצלת את זה שהיא אולי מרוויחה יותר ממני ולכן מרשה לעצמה,כנ"ל חזרה מאוחרת מהעבודה כל יום בהסבר שככה נוח לה, ניסיתי להסביר לה ששמונה בערב כשיש ילדים קטנים בני שמונה וארבע זה מאוד מאוחר( הולכים לישון בתשע) ו מאוד לא מתחשב בי, היא כמובן לא מסכימה ולדעתה עושה מספיק, ואף אמרה לי מספר פעמים שכשהיא חוזרת מהעבודה היא לא רוצה לעשות כלום. כמובן שהדבר משפיע על מערכת היחסים הזוגית שלנו וגורם לריחוק שרק הולך וגודל, בשיחה שעשינו כבר מספר פעמים בעבר היא אמרה לי שבכייף הייתה מתחלפת איתי בתפקידים אבל מה לעשות שאנחנו מאוד זקוקים למשכורת שלה ושלי נמוכה מידי מכדי לפרנס אותנו לבדה, כך שזה מה שאני בחרתי לעבוד בו ולכן זה המחיר שעליי לשלם, אך מבחינתי אני מרגיש שאני עובד בשתי עבודות קשות (בנוסף על כך שאני גם יושב בלילה לאחר שהילדים נרדמים ומתארגן לקראת יום המחר בבית הספר), לדבריה מאחר ואני מטפל בילדים שלי היא לא מבינה איזו הכרת תודה בדיוק אני מצפה ממנה בסופו של יום, האם באמת מדובר בעבודה עצמית שלי עם עצמי ומחשבותיי(להפסיק לחשוב "שדופקים אותי")? או דרך חשיבה מעוותת ולא הוגנת מצידה, כי בינתיים אני מרגיש שאני מפסיד מכל הכיוונים גם עובד מאוד קשה וגם מפסיד בזוגיות,איך להיות יותר חכם ופחות צודק כי בינתיים זה לא עובד לי מסתבר, אבל איך עושים את זה?........
דניאל
מי עושה יותר...
⌄
גם לגבי עבודות הבית שהתלוננתי עליהם הסבירה לי שאם לא בא לי לעשותם אז שאקח עוזרת לעבודות הבית, כי היא לא מתכננת להשתתף ולחלוק איתי בעבודות אלו, ושהיא לא מעוניינת שאחרי העבודה שלה עוד מישהו "יעביד אותה".