חלוקת אחריות כלכלית בזוגיות

תאריך פנייה: 27.03.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מישל
בעיות בזוגיות
27.03.2005 • 20:03

שלום רב
וברכות על הפורום החדש!אני נשואה 7 שנים ויש לי 2 בנות מקסימות. אני אחרי לידת בתי הראשונה הפסקתי לעבוד כדי לטפל בה, ואחר כך חזרתי לעבודה אחרי שנה וארבע חודשים ועבדתי עד הלידה של בתי הקטנה (אם הפסקה של שנה בגלל פיטורן). כרגע אני נמצאת בחופשת לידה וכנראה לא אחזור לעבודה כדי לטפל גם בבת הקטנה.הבעיה היא שבעלי כל הזמן מדבר על זה שאין לנו מספיק כסף ותמיד מתלונן כאשר מגיע חיוב של כרטיס אשראי שלי. יש לציין שאני לא אישה בזבזנית ותמיד חושבת על המצב הכלכלי של המשפחה כי יש לנו גם משכנתא ודברים אחרים לשלם, וקונה אך ורק לפי הצורך שלי ושל הבנות(בגדים, צעצועים בקיצור דברים קטנים, גם תמיד דאגתי לתשלום הגן של הילדה הגדולה). אנני מבזבזת יותר מ- 600 ש"ח בחודש על הצרכים שלי ושל הבנות ומאוד מפריע לי שבעלי כל הזמן מתלינן(גם כשאני עובדת וגם אם לא) שאני מבזבזת "יותר מידי" ועל רקע הזה יש לנו תמיד מריבות כי אני חושבת שכן מגיע לי לפנק את עצמי קצת. על עצמו בעלי לא חוסך, למד שנתיים לתואר תמיד יש לו מזומנים בארנק. אני כבר לא ידעת אך להתמודד איתו ואיך להזביר לו שגם אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי כשאני יוצאת מהבית לעשות סיבוב בעיר.תודה רבה מראש

ד"ר אורן חסון
חלוקת אחריות
27.03.2005 • 22:16

מישל יקרה,
את מבקשת ממני לשפוט ביניכם, כאשר לא נתת לי את פרוט ההכנסות וההוצאות שלכם, וזה קצת לא הוגן. 600 ₪ לחודש יכול להיות המון, מתוך הכנסה של 4,000 ₪, ויכול להיות כלום מתוך הכנסה חודשית של 20,000 ₪, וגם זה תלוי בכמות החובות המשולמים מדי חודש.הדבר הנכון הוא לשבת ביחד ולעשות חשבונות הוצאות והכנסות, ושהאחריות לחלוקת הכספים תיפול על שניכם, בהחלטה משותפת. עושה רושם שהוא מרגיש זכאות רבה יותר לכסף, כי הוא זה שמכניס יותר. מצד שני, אם הטיפול בבנות היה נופל ביניכם שווה בשווה, הוא היה יכול לעבוד פחות ואת יותר. כך שהעובדה שאת מטפלת בהן ובבית, מקלה גם עליו, ולכן מצדיקה שוויון בהחלטות הכלכליות שלכם.עם זאת, עולה בי החשד שהוא מקבל את הרושם שאת לא משתתפת במאמץ הכלכלי, על חשבונו. שהוא עובד קשה, בעוד שאת הולכת להרגיש טוב בעת סיבוב בעיר. יכול להיות שגם הוא עושה את הסיבובים שלו, ובעיניו אין דין סיבובו כדין סיבובך, אבל בדקי את עצמך היטב, ולפחות השתדלי להקטין את הרושם שזה המצב על-ידי השקעת מאמצים שלך להקל את החיים גם עליו, בעת שאת לא מתפרנסת. מה שמחזיר אותי לשלב הדיאלוג – עשו זאת, הגיעו לפשרות וחלקו את האחריות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מישל
חלוקת אחריות
27.03.2005 • 22:48

ראשית כל תודה על תגובתך המהירה.הכנסותנו יחד כ- 10,000 ש"ח בחודש יחד ואנחנו מצליחים לשלם חשבונות וגם לסים קצת כסף בצד. כך שלא נראה לי שהבקשות שלי מוגזמות.תודה

ד"ר אורן חסון
חיוכים
27.03.2005 • 23:32

מה שכתבת מעלה בי חיוך, מישל, כי אמרת לי שאת עדיין מצפה ממני לשפוט ביניכם.עזבי... זה לא מה שחשוב, ודעתי לא חשובה. מה שחשוב הוא שאתם תגיעו לכלל חלוקת אחריות באופן ברור, ושיהיה מקובל ורצוי על שניהם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083