חלוקת אחריות בבית: מה עושה בן הזוג?
דנה
פסיביות הבעל
⌄
שלום,
אנו נשואים 4 שנים. הורים ל-2 ילדים. בעלי הוא אדם מאוד פסיבי, צריך להניע אותו. אני זאת שאחראית על כל דבר בבית, ניקיון, סדר, ילדים, קופ"ח, חשבונות, כל דבר שצריך בבית- זאת אני. הוא לא יוזמתי.ואם אני אומרת לו מה לעשות -אז זה תלוי. אם זה קשור לניקיון או סדר הוא יכול לעזור אך אם זה קשור לקצת יותר מלקום ולעשות , כמו להתקשר לבדוק , לברר, לקנות... אז זה כבר גדול עליו.לא איכפת לו דברים שקשורים לילדים, להתקדמות בקניית דירה, חוגים לילדים...הוא מבחינתו להישאר תקוע במקום. בכל התחומים.בקיצור הוא לא אחראי על שום תחום בבית. לא יוזם תהליכים, ועייפתי, מה לעשות?
דנה
בנוסף:
⌄
אם אני מדברת איתו על הדברים שמפריעים לי הוא שותק. ואומר זה אני!ולא מוכן שנלך לטיפול זוגי.אנא עזרתך הבהולה...
ד"ר אורן חסון
לא לוקח אחריות?
⌄
דנה יקרה,
זה אכן מעייף. יחד עם זאת, הדגשת שהוא לא נוטל חלק באחריות על התחומים שבבית. האם הוא כן נוטל לעצמו אחריות על עניינים שמחוץ לבית, כמו בעבודה שלו? האם הוא אומר לעצמו שהוא משקיע המון בעבודה ובקידום, ולכן הוא רוצה שאת תקחי את האחריות בבית, או שגם שם הוא פסיבי, ותקוע? כלומר, האם לדעתו זו חלוקת תפקידים נכונה, גם אם היא מגיעה עם היבט מסויים של נוחות, או של אופי שנוגע לכל התחומים בחייו?
דנה
לא לוקח אחריות?
⌄
זהו אופי שנוגע לכל תחום בחיוו. גם בעבודה. מה עלי לעשות?
ד"ר אורן חסון
ייעוץ זוגי לבד
⌄
דנה יקרה,
אם כך, את מדברת על פער שקיים ביניכם בעניין הזה. את עושה יותר, יוזמת יותר, דוחפת יותר, ומרגישה שאין לך שותף. מה הוא מרגיש, אני לא יודע. האם הוא מרגיש רע עם הפסיביות שלו, אבל קשה לו להתניע פעילות ויוזמה? האם הוא חושב שאת מטרטרת אותו ומנסה להתנגד לך, ולחסום אותך לא כי הוא לא חושב שאת צודקת אלא כי הוא חושב שאת מגזימה או שברגע שהוא יתחיל להקשיב לך לא יהיו לו חיים משלו, והחלטות משלו? - אני לא יכול לדעת. את חושבת שהוא צריך לקבל את דעתך וליזום יותר. יכול להיות שהוא חושב שהוא עושה את מה שהוא יכול, ושאת צריכה לקבל אותו כפי שהוא. האם את יכולה? האם יהיה לך יותר שקט אם תניחי לו, תקבלי אותו באמת כפי שהוא, יוזם פחות, ותקחי עליך את רוב האחריות? - או שאולי זה כבד עלייך לא פחות משזה כבד עליו, אלא שלך זה לוחץ יותר, ולכן חשוב לך מאד חלוקה של העומס? ואולי קשה לך רק משום שאת מרגישה "שהחלוקה ביניכם לא הוגנת", למרות שאת כן יכולה לעמוד בזה?את מבינה, מכל האפשרויות הללו, שסיוע של איש מקצוע יכול לעזור לכם, אלא שהוא לא רוצה להיכנס לתוך התהליך הזה. אם כך, נסי לבדך. בהתחלה לפחות. ראי את האפשרות הזו אצלי באתר:יעוץ זוגי לבד(עמודה שמאלית למטה).