חלומות וזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 27.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גא
לאחר ניתוח
27.07.2011 • 11:48

שלום,
לפני כחודשיים עברתי באופן פרטי איזה-שהוא ניתוח בהצלחה. המנתח איש מאוד נחמד ומקצועי. הוא היה מאוד זמין, ביקר אתי כל יום בבה"ח, לאחר מכך התקשר כמעט כל יום וכך עד להחלמה שלמה. כיום אין סיבה להיות איתו בכשר, אבל אני לא מפסיקה לחשוב ולפנטז אליו. מתגעגעת מאד. במשך היום אני מאד משתדלת להעסיק את הראש במשהו אחר, אבל כל בוקר אני מתעוררת עם שמו. איך יוצאים מי זה?

ד"ר אורן חסון
הזמן והפנטזיה
28.07.2011 • 23:05

גא יקרה,
אני מניח שאת רוצה לצאת מזה כי האפשרות הזו אינה מתאימה לך (בלי להכנס לסיבות לכך). הכי קל לומר לך: תני לזמן לעשות את שלו. ופעמים רבות זה כל כך נכון. הקושי הוא כאשר עובר הרבה זמן, והקושי הוא לפעמים כאשר יש ייסורי מצפון כי ההתאהבות הזו היא ממש לא במקום, והכל ביחד עושה גם טוב וגם רע בו זמנית.אולי כדאי שתקחי את זה למקום אחר. של פנטזיה. מותר לאדם שיהיו לו חלומות. מותר לחלומות הללו להיות על נסיך, או חלומות מיניים, או חלומות של עושר וגדולה. מותר. ואם תקבלי את החלומות כמשהו שמעשיר אותך, כפי שהם – מתוך הבנה שאין לך כוונה ו/או יכולת לממש – יכול להיות שבמקום להרגיש רע איתם, תרגישי דווקא טוב איתם, תחייכי כחתול שבלע שמנת וירטואלית, וחזר אחר-כך לרדוף אחרי עכברים בשיגרה היומיומית שלו. ואולי אפילו ילמד לשמוח בשיגרה היומיומית הזו קצת יותר. גם בגלל מה שהשיגרה הזו, וגם משום שיש עוד משהו, פרטי, שיכול להעלות חיוך. ויום אחד השפעת המשהו הזה תיחלש, ויבוא משהו אחר, אולי בכיוון אחר (למשל, שמלה ששווה 4,000 ₪ שראית, או טבעת יהלומים ב- 90,000 ₪), ואם תקחי זאת נכון – גם זה יוכל להעלות חיוך על דל שפתייך. כי מותר לחלום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גא
הזמן והפנטזיה
29.07.2011 • 12:14

ראשית תודה רבה על תגובתך.אתה קלעת בול שכל זה לא ממש במקום. ואחת מהסיבות שדוקטור לא מגלה בי עניין. כל היחס הטוב שלו הייה במסגרת הטיפול בלבד. נתתי לו מיליון סיבות להיות בקשר והוא לא. הבעיה העיקרית-שאני צריכה להיבדק אצלו פעמיים בשנה. מצד אחד הוא רופא מעלה וחבל לי לוותר על הביקורים. מצד שני ברור שמבחינה נפשית זה לא עושה לי טוב. האים אפשר להגיע למצב, שאוכל לראות אותו ולא לראות בו אובייקט מיני? או שאין מנוס אלה להחליף רופא? ועוד פרט קטן - הוא רופא נשים.

ד"ר אורן חסון
תיקווה או פנטזיה, אבל לא שניהם?
29.07.2011 • 15:03

גא יקרה,
אם את ממשיכה לפגוש אותו, תצטרכי אולי לוותר גם על הפנטזיה, כי אחרת תמשיכי לראות בו אובייקט מיני. ולכן, אם את רוצה להימנע מהקשיים שיש בזה, אולי כדאי שתחפשי רופא אחר, שטכנית זה לא נורא מסובך. אבל זה גם אומר שאת צריכה לוותר על התיקווה, ולהישאר, אם בכלל, במסגרת הפנטזיה לבד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083