החלטה על עתיד זוגי: מה חשוב לך?
דנה
יחסים ללא עתיד
⌄
האם יש טעם להשאר עם בן זוג בידיעה שלא נתחתן?אנחנו בני 20 , חברים כבר שנתיים וחצי , אוהבים מאד , מסתדרים מצוין, עברנו המון דברים יחד , אהבה גדולה מאד , יחסים מצוינים ביננו. יחסים מצוינים עם אמא שלו והמשפחה שלו.אני יודעת שלא נתחתן , הוא אמר לי מספר פעמים שהוא לא רוצה ילדים .אני כמובן מאד רוצה משפחה וילדים, לא עכשיו אבל בטח בגיל 26 -27.חברות אומרות לי שחבל להמשיך , ככל שהזמן עובר יהיה לי יותר קשה.מצד אחד אני לא רואה את עצמי בלעדיו , מצד שני אני לא רואה את עצמי בלי משפחה .מה עושים?
ד"ר אורן חסון
לחפש את העתיד שאת רוצה, או...
⌄
דנה יקרה,
אם את רוצה להתחתן, והוא אומר שלא, אז נדמה לי התמונה ברורה: את צריכה להחליט מה חשוב לך יותר, הקשר איתו, ללא ילדים, או לחפש קשר אחר. אהבה אפשר להחליף. לא נעים לומר זאת, וזה אפילו נשמע מאד לא טוב, אבל את הזמן שחלף את לא יכולה להחליף.ונדמה לי שאת בעיקר מקווה שהוא ישנה את דעתו עם הזמן. אולי, דנה, אולי. אבל כנראה שלא יעשה זאת בזמן הקרוב, וכנראה ללא מאבק איתך, שאולי בעינייך יהיה בסופו של דבר די משפיל – מה שלא מתאים כל כך בתחילת הזוגיות. ובסופו של דבר, גם אם ישנה את דעתו בעוד שנים, לא בטוח שיעשה זאת איתך. הכי בטוח עבורך זה להאמין לו.מצד שני... מכיוון שלא בוער לך, את צריכה לשאול את עצמך אם יהיה לך קל יותר לנתק את הקשר ממנו בעוד שלוש שנים, נגיד, ולהתחיל מחדש, מאשר עכשיו.בסופו של דבר, את צריכה לבחור בין לחפש את העתיד שאת רוצה, לבין לרצות את העתיד שיש לך כבר עכשיו.