חיפוש זוגיות: האם זה טבעי?
גלגל
נוכחות גברית
⌄
היי,אני בת 20 . ויש לי בעיה שאולי היא בעצם לא בעיה ואת זה אני רוצה לשאול אותך..אני מרגישה שתמיד יש לי צורך מגיל 16 ועד עכשיו בנוכחות גברית בחיים שלי .. הכוונה היא שבגיל 16 עד 17 היה לי חבר, לאחר שנפרדתי ממנו יצאתי עם המון גברים עד עכשיו (בערך 20), עם שניים מהם גם היה לי קשר ממש רציני של חברות לאורך של חצי שנה ויותר...כתבתי לך גם פה לא מזמן : http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3832897 בנושא שונה אבל הבעיה מצויינת שם בעקיפין.ואני מרגישה שכל פעם אני חייבת למלא את הנוכחות הזו איכשהו: בקשר רציני, בסטוץ, בסתם מישהו שמחזר אחריי, באיזו התכתבות סתמית, שהחלל הזה יתמלא...יש לציין שאין לי יותר מדי ידידים. יש לי כמה אבל אני ממש לא בקשר רציף איתם והם לא קרובים אליי ואני לא נמצאת כרגע בתוך מסגרת שמאפשרת לי משהו כזה.ברגע שאני נמצאת "לבד", ז"א רק עם חברות בנות בחיים שלי ושהגברים היחידים הם במשפחה שלי אני מרגישה חוסר...האם זה בריא? האם זה נורמלי?או שעליי לדעת לחיות את חיי גם בלי הנוכחות הזו?תודה מראש...
ד"ר אורן חסון
מוכנה לנסות שוב
⌄
גלגל יקרה,
הסתכלי סביב, ותראי שרוב האנשים מסתדרים בזוגות, גבר ואשה (אלא אם הנטיות המיניות שלהם שונות). ואלו שלא, רובם מחפשים את זה. אז הנה לך התשובה: כן, טבעי לחפש את הנוכחות של בן המין השני בחייך. זוגיות נותנת לאדם שותפות ותמיכה חברתיים, כלכליים, עניין, אפשרות להורות, הנאה מינית וסיפוק רגשי. יש קשרים שנותנים לך רק את חלקם, ואת מחליטה אם ליהנות מהמעט שיש - לפחות באופן זמני, או מרגישה סבל בגלל מה שחסר בקשר, מה שגורם להיפרד מקשר שכזה, ולחפש מחדש עד שיהיה לך קשר זוגי שייתן לך מספיק. ולפעמים, לאחר אכזבות וכאבים מקשרים שגרמו יותר סבל ומצוקה מאשר כיף והנאה ותמיכה, אנשים זקוקים להחלמה, או מתייאשים ומעדיפים את הלבד. זה לא אומר שהצורך נעלם, אלא שהפחד מכאב גדול יותר. אם את ממשיכה לחפש, סימן שאת נורמלית וגם יודעת להתמודד עם קשיים, ולכן מוכנה לנסות שוב.