שינוי התנהגות זוגית: טיפול וערך עצמי

תאריך פנייה: 07.08.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נועה
האם אני בחורה זולה
07.08.2014 • 18:54

אני בת 33, ללא מערכת יחסים רצינית.מה שכן, אני מרגישה שאני בחורה מאוד זולה וזה מתבטא, שיש לי צורך לפתות גברים, בצורת הלבוש שלי.גם קל לפתות אותי מהר.היו מקרים שגברים נגעו בי, ולא הגבתי, למרות שבתוך תוכי רציתי להתנגד, אך לא עצרתי זאת ולאחר מכן נכנסתי למחשבות ולדיכאונות.כאילו אני הולכת נגד עצמי.אני מנסה לשמור על השם שלי, כי הוא חשוב לי מאוד, אני רוצה מערכת יחסים יציבה.אני לא מצליחה ליצור מערכת יחסים יציבה ונורמטיבית כמו שאר הבנות, בגלל התנהגותי.בבקשה תעזור לי.איך אני עושה את זה?

ד"ר אורן חסון
נתיב החיים שרצית לעצמך
08.08.2014 • 14:27

נועה יקרה,
את מדברת על התנהגות שלך שנמשכת לאורך זמן רב. את אפילו מודעת לה, ובכל זאת מתקשה לנהוג אחרת (ראי בבקשה גם תשובה ישנה שלי תחת הכותרת'למה לא סקס בדייט הראשון').קשה לשנות נוהג בקלות שכזו. אולי גם כי אם לא תנהגי כך, לא תהיי בטוחה שאת רצויה, וכי את צריכה להרגיש כך כבר בהתחלה. כי לכאורה, אם את לא מרגישה כך, את 'לא בכיוון הנכון', מה שדוחק בך בכל זאת להכנע ללחץ. אולי הסיבה היא אחרת, כמו הצורך לרַצּוֹת או הקושי להיות אסרטיבית. כך או כך, אם התקשית עד היום להתמודד עם זה, וזה הרגל של שנים, את צריכה ללכת לטיפול כדי לשנות את ההרגל המעשי והרגשי הזה. זה לא עניין של 'זולה', כי בזה את לוקחת את זה למוסכמות חברתיות, ואם תגידי לעצמך את זה, תעריכי את עצמך עוד פחות, והנטייה שלך לעשות זאת תגבר. כן יש כאן שיקולים של ערך עצמי, ואת צריכה ללמוד, בין היתר, למצוא את הסיבות שבגללן מגיע לך להעריך את עצמך יותר, כדי ללכת נגד ההרגל הזה שלך. עזרה מקצועית לכן חשובה לך מאד, וחשוב שתקחי אחריות על העניין הזה, כי לא תמיד קל לעשות זאת לבד. המחיר שנדרש ממך כדי ללכת לטיפול סביר להניח שיהיה שולי ביחס למחיר הנפשי שאת משלמת עכשיו, שלא לדבר על כך שאת לא צועדת בנתיב החיים שרצית לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083