חיסרון של בן זוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 09.12.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיכל
ריבים על ג'וינטים
09.12.2010 • 17:40

שלום
בן זוגי ואני יחד כשנתיים.אנחנו אוהבים מאד אך רבים די הרבה כשהריב העיקרי הוא על עישון ג'וינטים.בן הזוג בן 38 ומעשן על בסיס די קבוע מאז שהיה צעיר (ג'וינט אחד ביום)מבחינתי איני יכולה לקבל את הנושא היות וזה מייצג בעיני משהו לא בריא,לא בוגר ובמחשבה על ילדים גם לא מהווה דוגמא חינוכית ראויה.עלי לציין כי אין שום שינוי בהתנהגותו לאחר שעישן,הוא בחור מוצלח מאד בעל עבודה קבועה ויציבה והכנסה גבוהה. הוא טוען כי זה מרגיע אותו ומקל עליו להתרכז.אני אמרתי לו שלא אוכל לחיות עם זה בראייה לטווח ארוך,בעבר הוא הפסיק לחצי שנה (כשהיינו יחד) אך חזר כי אמר שזה סתם תירץ שלי לחפש נושאים למריבה ואם לא על זה,נריב על דברים אחריםהאם עליי להתעקש בנושא? אני מגזימה בתגובתי?האם על נושא זה יש לפרק מערכת יחסים?

ד"ר אורן חסון
מה עושים עם חיסרון של בן הזוג?
09.12.2010 • 23:47

מיכל יקרה,
לצערך, זה מה שהוא. את רוצה לתקן אותו, ועל תקן התיקון הזה בחרת בו. אלא שזה חלק ממנו. תצטרכי להחליט אם זה מתאים לך. האם זה היה משנה, למשל, אם במקום עישון ג'וינט, הוא היה עם אף פחוס, למשל, או לא יציב בעבודתו, או שונא את הורייך, או כל חיסרון אחר שיש לגבר כזה או אחר? זה החיסרון שלו. לשנות ניסית ולא הצלחת. עכשיו, תחליטי אם זה מתאים לך. וקחי בחשבון שגם אם "תשלימי" עם זה, יכול להיות שלא באמת תשלימי עם זה, ואז באמת, בגלל חוסר שביעות הרצון שלך, ובגלל הכעס שלך בנושא זה, תריבי איתו על דברים קטנים אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083