איך לקרב אליו - עצות לזוגיות
ורד
עליות, מורדות, פרצופים ומה שביניהם
⌄
שלום רב,
בעלי ואני בשנות השלושים, עם 3 ילדים קטנים. אנחנו כל הזמן בעליות ומורדות. אחרי שבוע נפלא שהיה, מהמרגשים שהיו, בעלי עוד פעם עם פרצופים ומאוד ביקורתי ואפילו בשבוע - שבוע וחצי האחרונים בערך אני ממש מרגישה שכל דבר קטן עלול להכעיס אותו וכשהוא ברוגז הוא אפילו מדבר בחוסר כבוד - מה שלא קרה בעבר. בגדול, הטענה שלו היא שאני לא "אישה טובה". הוא נהיה קר אליי בימים האחרונים. מצד שני, כשהוא בעבודה - ממשיך להתקשר בבקרים ולדבר בחביבות. הוא גם מנהל איתי שיחות רגילות כשהוא בבית, כולל - לשתף במחשבות ודעות. באופן כללי, אני מרגישה שכשהוא לא לידי אני מתגעגעת וכשהוא בבית - אני יותר נוטה לכעוס בחלק מהזמן, אבל אתמול היום נגיד לא כעסתי בכלל והייתי כל הזמן נעימה ורכה ורגועה ועדיין הוא עם פרצופים, קורה לי בשמי (לצערי אחרת זה בד"כ זה "מאמי" מצד שנינו - לא אוהבת את זה אבל כשהוא קורה לי בשם זה סימן לכעס) ואתמול והיום התעקש לא לתת לי נשיקה כשהלך לישון.יש עוד הרבה פרטים ונסיבות אבל לא אכנס לזה כרגע.. השאלה היא, כשהוא מרוחק ועושה פרצופים - איך אני מקרבת אותו אליי חזרה? כי נראה לי שזה בכ"ז כעס ולא אדישות (כך אני מקווה). הבעיה היא שהוא בן אדם כזה שאוהב לחזר ולא באמת אוהב שמחזרים אחריו (למרות שלא מודה בכך) וגם הכל אצלו שחור-לבן, לכן אני מאוד מפחדת לדבר אתו ושבשיחה הוא יגיד לי דברים שיהיה לי קשה מדיי לשמוע (שהוא חושב על פרידה) או שלא תהיה מהם דרך חזרה. אציין עוד שהוא עושה סצנות מהסוג הזה רק קיצוניות יותר מעת לעת, וממש גם אומר שהוא רוצה להיפרד, אבל אח"כ זה עובר לו תוך יום-יומיים והוא מדבר על זה במושגים של "ריב", "להתפייס" וכו'. לרוב אחרי תקרית כזו אנחנו קרובים יותר. אבל כרגע הבעיה היא שאני נורא רוצה להתקרב אליו ולא יודעת איך.תודה
ד"ר אורן חסון
קווים למחשבה
⌄
ורד יקרה,
אני מניח שאת מבינה שקצת קשה לי לומר לך איך לקרב אותו, כאשר אני לא באמת יודע מה מרחיק אותו מראש. ואולי זה הכיוון שאליו את צריכה ללכת - לנסות להבין אותו יותר טוב, כדי שיתרחק פחות. האם אלו קצרים ואי הבנות בתקשורת? האם הוא "סוחב" איתו כעסים מימים קודמים? מהם הכעסים הללו? האם הוא לא אוהב ביקורת, ואותה הוא לוקח איתו למשך זמן רב? האם לכן אולי צריך מראש לדעת איך לגשת אליו, מבלי שירגיש רע עם עצמו ואיתך כאשר יש לך מה לומר לו?את אומרת שהוא מעדיף לחזר יותר מאשר להיות מחוזר. האם את מאפשרת לו את זה, או שהוא זוכר לך את המקרים שבהם הוא מנסה, ואת כועסת עליו והוא מרגיש דחוי, ועל כך הוא כועס.אם (וזה שוב "אם", כי אני לא יודע, אלא רק מנסה עוד ניחוש) הוא חושב שכאשר את לא בסדר, את לא יודעת להודות בכך, וזה אחד הדברים שמרגיזים אותו או הכי מרגיזים אותו, אז אולי את צריכה ללמוד להתנצל כאשר זה נכון, וזה ייתן לו יותר ביטחון ועידוד בכך שמשהו עוד יותר טוב יכול לצאת מהזוגיות שלכם.