חילוקי דעות וניהול זוגי: מה לעשות?

תאריך פנייה: 16.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
א.
זוגיות וילדים
16.11.2006 • 00:51

שלום רב,
אני נשואה 9 שנים ויש לנו 2 בנות בנות 7.5 וכמעט שנתיים. הבעיה היא שמאז נולדה בתי הקטנה, בעלי לא רוצה לתפקד כהורה. כשנולדה בתי הגדולה הוא היה מקסים עזר לי המון, רחץ אותה , טייל איתה, שיחק הרבה,נתן בקבוק , בקיצור היה אבא נפלא. כשנולדה הקטנה הוא עזר לי בעיקר לרחוץ אותה ולהחזיק אותה על הידיים כשביקשתי.הוא אוהב אותן מאוד מחבק ומנשק, אבל כל מה שקשור למשמעת, שיעורי בית של הגדולה, השכבת לישון ודברים שבשיגרה, הוא משאיר לי את הכל.כאשר יש איזה ויכוח על נושא החינוך הוא תמיד אומר לי "זה החינוך שלך!" וכאשר אני שואלת למה שלא תשתתף בחינוך, שלדעתו בדברים מסוימים אני נכשלתי (לדוגמה : הקטנה הולכת לישון מאוחר, אחרי מלחמות רבות וצרחות וביכי קורע לב), הוא אומר שהוא עובד קשה ולא נמצא הרבה בבית, ולא מבין למה אני בא בטענות בכלל. אני כל הזמן מנסה לדבר איתו שלהיות הורים זה עבודה קשה וצריך שיטוף פעולה בין ההורים והיתי רוצה שהוא יעזור יותר לפחות בשעות שהוא נמצא בבית, אבל הוא חושב שהוא תורם מספיק. גם הזוגיות שלנו הולכת ונהרסת, כי אני די עייפה בסוף היום אחרי כל עבודות בית והתמודדות מתמדת עם הבנות ואין לי חשק לכלום.איך אפשר לגרום לו להבין שגם כאשר אני בבית ומגדלת את הבנות אני בעצם עובדת אפילו יותר ממשרה מלאה ואני גם עייפה וזקוקה לעזרה? רציתי ללכת לסדנה להורות, אבל הוא לא רוצה לשמוע ואומר שאני סתם ממציאה קשיים וצריך לחנך אותן כמו פעם, מה שאמא ואבא אומרים זה קדוש. אני חושבת שהוא טועה, וצריך להיות קשובים לצרכים של הילדות וכמובן גל לשים גבולות. תעזור לי בבקשה איך לשנות את הגישה שלו ושיקח חלק פעיל יותר בחינוך הילדות. תודה רבה מראש.P.S. יש לציין שהילדה הגדולה מאוד מנומסת, נעימה, תמיד נכונה לעזור העם זה לי או לאחרים, תלמידה מצטיינת, והקטנה היא עדיין קטנה.

ד"ר אורן חסון
בעיות בהערכה הדדית וניהול זוגי
19.11.2006 • 23:09

א יקרה,
יש ביניכם חילוקי דעות על חינוך הילדים, כאשר הוא בעיקר מייעץ או מפקד מרחוק. כדאי ללמוד מה צריך. סדנה להורות זה רעיון טוב, בעיקר כאשר הדעות חלוקות. אני ממליץ אפילו ששניכם תלכו לשם, אחרת תמשיכו להיות חלוקים ביניכם. אבל אני מתקשה להאמין שהוא ילך איתך. אני בכלל לא בטוח שהוא יאפשר לך ללכת לבדך, שמא תבואי עם דעות שהוא לא יסכים להן.אבל הבעיה העיקרית שלכם אינה חינוך הילדים. הבעיה העיקרית שלכם היא הערכה הדדית. וכשזה איננו, וכשאתם נאבקים לשליטה על הניהול הזוגי והמשפחתי, וכשהתקשורת ביניכם לקוייה, אתם רבים ביניכם. לא נראה לי שאתם בשלים ליישב את הדברים ביניכם לבד. אם את מזהה סימנים של הידרדרות, ושל עייפות מהויכוחים עד כדי סיכון הזוגיות, מוטב שתלכו לייעוץ זוגי. ואולי מוטב לעשות את זה כמה זמן לפני כן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083