זוגיות: אחריות, ילדים והסכמים

תאריך פנייה: 16.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
משה
ספיקות לגבי המשך הנישואין
16.11.2006 • 11:02

שלום ,
אני נשוי כ-10 שנים ובשנה האחרונה התחלתי לחשוב המון על עזיבת הבית,פרידה או גירושין.לבת זוגי ולי 2 ילדים כאשר הבכורה סובלת מבעיות קשב וריכוז וכתוצאה מכך ולי ולאישתי יש המון חילוקי דיעות ומריבות בנושא.הבעיות העיקריות מבחינתי הם חוסר אינטימיות וחיי מין מועטים מאוד מאז נולדה הבכורה לפני 7 שנים, חוסר הסבלנות של אישתי כלפיי וכלפי הילדים וחוסר הנכונות של אישתי להתמודד עם הבעיות המשותפות ולפתור אותן יחד.לפני 7 שנים החליטה אישתי שהיא מתחילה "לשמור" שבת למרות שאני חילוני גמור והעניין הזה בפני עצמו גרם להמון מריבות בנושא עד שהחלטתי אני לוותר כך שבכל יום שבת אם אינני נשאר בבית אני לוקח את הילדים לבדי ומפעיל אותם.מאז שינתה את גישתה לעניין המין והזוגיות באופן מוחלט(אין נשיקות צרפתיות,אין גיוונים בחיי המין,אין סרטים פורנוגרפייים וכו') כך שהתדירות ירדה לפעם-פעמיים בחודש במקרה הטוב והעניין לא מקובל עליי ויש לנו המון מריבות בנושא.גם צורת חינוך הילדים שלה אינה מקובלת עליי,היא כל הזמן חסרת סבלנות, משפילה את הילדים,מקללת ומורידה להם מוטיבציה בכל הקשור ללימודים וגם בעניין הזה אני רב איתה המון עד כדי מצב של הרמת ידיים, איומים והתקפי זעם מצידי.יש רגעים שאני אפילו מייחל לרגע שתעלם מחיינו וגם הבכורה אומרת לי כל הזמן שאינה רוצה לשתף בפעילויות משפחתיות את אימה וחבל שהיא נוכחת.אני מספר לאישתי על כך שתבין עד כמה חמור העניין אך למרות ניסיון פה ושם היא ממשיכה בשלה.מה אני עושה, כי אני חש שאני על גבול של לעשות משהו קיצוני כמו לעזוב את הבית(דבא שאני לא רוצה בגלל הילדים כי אני העוגן וזה שסבלני אליהם כל הזמן), להכות אותה וממש באופן פיזי לזרוק אותה מהבית.מחכה לתשובה וייעוץ.תודה.

ד"ר אורן חסון
שותפים והורים
19.11.2006 • 23:19

משה יקר,
רק אל תרביץ לה או תזרוק אותה מהבית, ולו רק כי אז תהיה לך בעיה לקבל אחריות כלשהי על הילדים. נכנסת לזוגיות אחת, ותנאי הזוגיות שאליה נכנסת, השתנו. מבחינתך, יש כאן הפרת הסכם בלתי כתוב, והרעת תנאים. כך שאתה גם מרגיש שחינוך הילדים לוקה בחסר, וגם שאתה מרומה. אלא שהחוק מאפשר הרעת תנאים כזו, וכאן הבעיה שלך. אני מתקשה להאמין שהיא תהיה מוכנה ללכת אתך ליעוץ זוגי, אבל אולי היא תפתיע את שנינו. נסה. לא שהיא תשנה את גישתה הדתית, אבל אולי יש סיכוי שהיא תשנה את גישתה לילדים בעקבות כך. ואם אין ברירה, ואתה צריך להציל את שלמותם הנפשית של הילדים שלך, נסה אולי להעזר במי שהיא תקבל את מרותו, וזה רב. אבל עשה קודם תחקיר בנושא, ומצא רב שהוא בעל גישה ליברלית יחסית.ורק אם יכלו כל הקצים, ושום דבר אחר לא יעבוד, ואתה תמשיך להרגיש שאתה לא יכול להמשיך כך, חפש דרכים לצאת משם באופן שבו תמשיכו להיות שותפים והורים שמכבדים זה את זה, לפחות למען הילדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083