חילוקי דעות בזוגיות: איך להתמודד?
קארין
החבר טוען שאנו רבים כל הזמן
⌄
שלום,
יש לי חבר מקסים שאני מאוד אוהבת ואנו יוצאים כבר יותר משנה (הכרנו בעבודה)אני בת 29 והוא בן 27 .אחרי 3 חודשים ביחד הוא הציעה לי לעבור לגור איתו אך אני לא הסכמתי כי הוא עדיין למד והיה לי חשוב שיתרכז בלימודים וגם לא רציתי לעבור לעיר בה הוא גר - באר שבע(אני גרה בת"א)לאחר שסיים את לימודיו התחלנו חפש דירה קרוב לעבודה (מושב באיזור הדרום)אנו מחפשים דירה כחודשיים.אנו אוהבים אבל מידי פעם יש לנו ויכוחים, אני לא רואה בזה סיפור גדול אבל הוא טוען שאלו ממש ריבים והוא דואג מה יקרה שנעבור לגור ביחד.יש לציין שאף פעם לא הגענו למצב שלא דיברנו אחד עם השני ליותר מ 5-10 דק' לאחר "ריב"אני הצעתי שעדיין נחפש דירה ונגור ביחד ושאחד הגורמים למתחים ביננו זה הקשר מרחוק ועצם העובדה שאנחנו ניפגשים בעיקר בסופי שבוע (בעבודה אנחנו כמעט ולא רואים אחד את השני)אני הצעתי שאם הוא רואה איזה שהיא בעיה שנלך ליעוץ כי אני לא רואה כל בעיה משמעותית - לי ניראה טבעי לריב מידי פעם כל עוד זה לא מגיע לצעקות אבל לטענתו הוא אף פעם לא רב עם בת זוג (היו לו 2 קשרים רציניים שנה ושנתיים ולי הקשר הארוך ביותר היה ל 3 חודשים...)אני לא יודעת מה לעשות, ולא כ"כ מבינה מה הבעיה ואיך לפתור אותה.דיברתי איתו על כך מספר פעמים והוא אומר שאינו רוצה להיפרד.אני מבובלבלת, אנא עזור! האם כדאי לעבור לגור יחד? לדחות את זה? ללכת ליעוץ? אם כן יש המלצות לאן?תודה, קארין.
ד"ר אורן חסון
אם הוא טוען, כנראה שזה נכון
⌄
קארין יקרה,
יש הבדל מהותי ביניכם בתפיסת העולם, ואתם צריכים להכיר בו כדי לדעת להתמודד איתו: את לוקחת מריבה כדבר טבעי, שעוזר לך להסביר לו את חילוקי הדעות ביניכם, וכאמצעי להביא אותו להבנה שלך ושל עמדתך, למרות שהוא לא מסכים לה, לפחות בתחילת הדיון. הוא לא אוהב עימותים, הויכוחים הללו שנואים עליו, ועוד יותר קשה לו כשאת אומרת שהוא "לא צריך" להיפגע מויכוח, כי "ויכוח זה דבר טבעי" בזוגיות. כל אמירה שלך ברוח זו אומרת לו, ובצדק, שאת לא מבינה אותו, ושאת לא מבינה את עצמת המעמסה הרגשית שעימות כזה יוצר אצלו. וזה נכון עוד יותר אם הטענות שאת מביאה בויכוח אינן רק טענות לוגיות, שיוצרות דיון ענייני, אלא הן טענות שמגיעות ממקור רגשי שהוא לא יודע להתמודד איתו, ועוד יותר אם הן מגיעות מתוך כוונה לפגוע בו, כדי לכפות עליו לשנות את דעתו.יעוץ זוגי יכול ואמור לסייע לכם להבין זה את זו, וללמוד לעשות דיונים שלא יביאו אתכם לרפלקס של התנגדות זה לזו, אלא לדיון ענייני בנושא עצמו, ובכלל זה גם דרכים להביא את הצדדים הרגשיים שלכם כחלק חשוב של הדיון.