חילופי זוגות: סיכונים וביטחון

תאריך פנייה: 15.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
מעוניין בעניין וריגושים
15.12.2013 • 15:35

שלום רב,
אני נשואה כבר 19 שנים באושר בהחלט . אנחנו באמת אוהבים אחד את השני. לאחרונה בעלי מעוניין קצת בעניין נוסף כמו להוסיף מישהי או החלפת זוגות , אולם לי אין את האומץ ואולי גם הביטחון למרות שזה מאוד מסקרן אותי . יש לנו מכרה צעירה סטודנטית בחו"ל שנראית טוב ומאוד סקסית ושמתי לב שבעלי ממש מעוניין בה .. ואפילו ראיתי טקסט ששלח לה כשהייתה בארץ והציע לשבת איתה בפאב בת"א עם תוספות של "נסיכה" "יפהפייה"... כמובן כשראיתי נדהמתי מהסגנון כי הוא מאוד שקוף וכשהאמתי עם בעלי הוא טען שהתכוון לכולנו יחד (עם חברים משותפים) . אני כמובן לא מאמינה. לדעתי הם לא נפגשו . האם לנסות לדבר עם הבחורה ולהציע לה להצטרף אלינו כצלע שלישית ? שזה יכול להיות נחמד במידה ויתאים לה ולא יהיו לעניין זה השלכות . האם למנוע מבעלי ליצור איתה קשר כוון שיש לו חולשה כלפיה ?מה לעשות ?

ד"ר אורן חסון
צלע שלישית במיטה
17.12.2013 • 18:07

שרון יקרה,
בדרך כלל האופציה של נישואים פתוחים מסוגים שונים, כמו גם ההצעה כאן לחילופי זוגות, היא מתכון לחוסר יציבות של הקשר הזוגי. כבר עכשיו, עוד לפני שמשהו התחיל ביניהם או עם אחרים, את כבר מהוססת, וכבר עכשיו את חסרת ביטחון. זה רק יגבר בהמשך. כפי שאת רואה, אישך לא רק מחפש הרפתקה מינית, אלא גם לוקח מחדש את תפקיד ה"צייד", ומתחיל לחזר. הריגוש הזה, של הצייד והחיזור, הוא מתכון ליצירת "פרפרים בבטן": זה יעבוד? היא תסכים?וכשאת מרגישה רע עם זה, כי את רואה שפתאום זה לא רק קשר מיני טכני, אלא משהו שמריח עוצמות רגשיות גבוהות יותר, הוא עלול להסתיר ממך דברים, "כדי שלא לפגוע בך", וזה מתכון מוצלח עוד פחות.אם את רוצה להכנס להרפתקאות מסוג זה, למרות הסיכונים, תצטרכי להיות זו שמעורבת יותר ומקבלת יותר החלטות שתרגישי בטוחה איתן. זה חייב להיות תהליך הדדי, שבהן אישך יתחשב גם בך. כלומר, שאולי את תהיי זו שתבחר "צלע שלישית", למשל, ולא הוא, וכזו שתרגישי בטוחה איתה, ולא כזו שהוא יבחר מאחורי גבך, וכזו שהאישיות שלה היא כזו שיהיה לך קשה לבטוח בה. באיש שלך את לא לגמרי בוטחת, ורצוי לכן שתהיה לך שליטה טובה יותר על מה שקורה. אם הוא רוצה ריגושים, הוא צריך בתהליך הזה ללכת איתך, ולהיות מאד קשוב אליך, כי גם אם ההתלהבות שלו תקשה עליו לתת לך להיות יותר דומיננטית, כנראה שגם הוא חושב שהזוגיות שלכם חשובה, ויצטרך להבין שזה מה שנדרש כדי ליצור ריגושים שכאלה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083