בגידות: נורמליות מול נורמה
דבורה
טעויות במערכת יחסים.
⌄
ד"ר אורן שלום רב.אנחנו נשואים 5 שנים ללא ילדים, סה"כ ביחד 8 שנים, מתוך 5 שנות הנישואים הייתה תקופה בה ניהלתי 2 מערכות יחסים (עם בעלי, וגבר נוסף), במשך כמה חודשים, כמובן שאף אחד לא ידע על השני והסוד נשמר אצלי עד עכשיו, הפסקתי עם מערכת היחסים השנייה ואני חזרתי להיות עם בעלי ואני נאמנה לו , השאלה שלי היא האם מערכת היחסים שלנו היא נורמלית לאור השקר העצום שאני מסתירה מבעלי? (סה"כ מבחינתי אני מסתדרת, זה לא מציק והתגברתי על ייסורי המצפון..) האם אנחנו יכולים להמשיך להיות יחד, להנות, לחיות, לנהל משק בית ואני מבחינתי לשכח מזה?או שמתישהו בעתיד זה ייצא לאור?לדעתי בעלי נאמן לי למרות שהוא מבלה את רוב יומו בעבודה וגם יש לו ידידות (אך זו לא הסיבה שבגדתי בו).מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
בגידות: על הנורמלי ועל הנורמה
⌄
דבורה יקרה,
הזוגיות שלכם "נורמלית", למרות שמה שעשית אינו "נורמטיבי". כלומר, מה שעשית קורה הרבה, אבל גם מנוגד למוסר החברתי. את אומרת שזה לא מציק לך, אבל אני מתקשה להאמין שזה לגמרי כך, בנתון שאת שואלת אותי מה לעשות. בנתון שאת אומרת שזהו שקר עצום שאת מסתירה מבעלך. זה כן מפריע לך, ואולי טוב שזה מפריע לך, שכן יסורי המצפון שלך, וגם החרדות, תפקידם להכניס אותך למצב התנהגותי נורמטיבי, גם כאשר מה שעשית הוא דבר שקורה הרבה. אלא שמצד שני, ככל שתעסקי בזה יותר, כך את מסכנת יותר את הזוגיות שלך.ואז את שואלת אותי אם מתישהו בעתיד זה ייצא לאור.... דבורה יקרה, איך אני יכול לדעת?