חיים משותפים: מה נכון לך?
אלי
נסיעה לחו"ל
⌄
שלום,
בן זוגי 28 ואני 25 נתקלנו לאחרונה בקשייםאנו גרים יחד כבר שנה וחצי עם המון אהבה ואכפתיות, לפני כחודש קיבלתי הזמנה מחברות לטיול בח"וול של 3 ימים לרגל יום ההולדת.הוא מאוד נפגע מכך מכיוון שהוא לעולם לא היה עושה כזה דבר ומשאיר אותי לבד בבית. אני לעומת זאת ניסיתי לשקול לא לנסוע לטיול אבל אחרי הרבה ריבים איתו והחברות זה אכל אותי מבפנים ולכן החלטתי שאני צריכה לנסוע.הוא נפגע מכיוון שהוא לטענתו שם את הזוגיות שלנו במקום הראשון ולכן לא יוצא עם חברים ולא נשאר בעבודה עד מאוחר ומצפה ממני לאותה התנהגות בטענה שהוא "עבר את שלב ההוללות" בחייו.בחודש האחרון פרט לריבים וחוסר שינה בלילה הוא גם לא אכל כמה ימים ולשנינו היו הרבה מצבי רוח וסטרס.בכוונת שנינו חיים משותפים יחדיו וראייה משותפת לעתיד, השאלה איך ניתן לגשר על כזה פער?אשמח לעזרתך בנושא.
ד"ר אורן חסון
חיים משותפים
⌄
אלי יקרה,
אני חושב שכדאי שתבררי היטב עם עצמך איזה חיים יהיו לך איתו, ואם זה מתאים לך. כלומר, יתכן מאד שהמאבק המסויים הזה הוא מצומצם ואינו מעיד על דרך חיים שאינה תואמת את שלך. מצד שני, אם את חושבת שנכון שמדי פעם תהיה לך העצמאות שלך, והיציאה שלך עם חברות, והחופש לדבר עם אנשים אחרים ואת מרגישה הוא לא נוטה לתת לך את זה, ואולי אפילו יילחם נגדך, אז כדאי לדעת לאן את הולכת. אם החופש הזה חשוב לך, ואם הוא מרגישה שלא ייתן לך אותו, אז תצטרכי להסיק מסקנות, ולהחליט מה יותר חשוב. כי אם תתעקשי לחיות על פי דרכך, מאבקים כנראה יהיו גם יהיו.קיימת האפשרות ללכת לייעוץ זוגי, כדי לבחון את הפערים הללו, ולראות אם אתם מסוגלים לגשר עליהם. אם כל היתר טוב, חשבי היטב מה נכון לך.