חיים מיניים: מה נורמלי?
טים
אובד עיצות משבר בנישואים טריים
⌄
שלום
ד"ר חסון,כפי שכתבתי בכותרת, אני חושב שיש לי משבר בחיי הזוגיות. אני בן 29 והיא בת 31.אשתי ואני התחתנו לפני מספר חודשים, לאחר כמעט שנתיים של קשר זוגי. הקשר ביננו בתחילה (ועד היום) הוא מדהים, אנחנו מדברים חופשי על כל הנושאים, אוהבים נורא אחד את השנייה, החברים הכי טובים שיש.בשנה הראשונה של הקשר, עם ההתלהבות, היינו מקיימים יחסי מין ע"ב יומי (אני בחור מאוד מיני, והסתבר לי שגם היא). בשנה השנייה זה המשיך, כאשר לעיתים היו הפסקות של יום-יומיים לכל היותר, משהו שהפריע לי - שוחחנו, המשכנו ע"ב יומי, ולעיתים חזרנו להפסקה של יום יומיים (שזה בסדר מבחינתי).קצת לפני החתונה, ולאחריה, אנחנו מקיימים יחסים פעם - גג פעמיים בשבוע. רוב הפעמים בקשר שלנו אני זה שיזם את היחסים, למעט תכופות שבהן נמאס לי ולא יזמתי - עד שהיא יזמה (היו יכולים לעבור כמה ימים עד שהיא יזמה). כמובן שיש ביננו תקשורת פתוחה ואמרתי לה כמה וכמה פעמים שגם אני רוצה שהיא תיזום כי אני מרגיש לא נחשק. בשבוע/שבועיים האחרונים, בגלל השינוי של פעם בשבוע, ושהיא בקושי יוזמת, אני מתחיל לאבד את החשק המיני שלי, משהו שלא הייתי מאמין שיקרה בחיים שלי. הייתי מאונן בצעירותי פעם - פעמיים ביום, ובתקופה האחרונה בגלל השינוי בתדירות קיום היחסים שלנו, הייתי מאונן פעם בכמה ימים, וכעת אפילו לאונן לא מרגש אותי יותר מדיי.כאילו השלמתי עם העובדה שאין לה חשק מיני (שזה הכי מוזר לאור מה שכתבתי בהתחלה), ואין לי כוח / חשק ליזום, ופשוט פאק איט, אז לא נקיים יחסי מין - בטוח שזה יקרה פעם בשבוע / שבועיים, אולי יחזור לפעמיים בשבוע אחרי שנדבר למשך כמה ימים, ושוב יחזור לפעם בשבוע / שבועיים.אנחנו מדברים על ילדים, וקצת מפריע לי הנושא שצריך לקשר את נושא יחסי המין לילדים - כלומר נקיים יחסי מין כדי להביא ילדים, ואחרי זה מה? שוב סקס פעם בשבוע / שבועיים (ואולי יחמיר לחודש, חודשיים?!).זה מוריד לי את כל האנרגיות. לא בא לי לדבר איתה על זה, כי כל פעם שאני מדבר איתה על זה היא אומרת שאני מרוכז יותר מדיי בסקס ולא יבוא לא .. נשואים פאקינג חודשיים. 99% מהפעמים שקיימנו יחסים היא גמרה, אין לי בעיה לרדת לה, ואני תמיד גומר אחריה / איתה (מאוד חשוב לי שהיא תהיה מסופקת).בזמן האחרון אני החלטתי לבצע שינויים מהותיים בקריירה שלי לאור אי הצלחה מסויימת, צעדים אשר ישפיעו משמעותית על אורח החיים שלנו מבחינת רווחה וזמן ביחד (מעצמאי לשכיר). לא אכפת לי לבצע את השינוי הזה, אני אוהב אותה בכל ליבי, ואני מעדיף אותה. שנינו השמנו קצת בשנה האחרונה (עדיין נראים מצויין ואני נמשך אליה ברמות פסיכיות).כבר שבוע שאני חורש את כל האינטרנט לקרוא על תגובות של אנשים, כתבות, סיפורים אישיים, וגם מזה אני אובד עיצות. אני חושב שאם אני אעלה את הנושא של ללכת לייעוץ מיני / זוגי, היא תהיה בשוק טוטאלי שבכלל אני חושב על כיוון כזה. אני לא יודע מה לעשות!! אני יודע שוב - שאני אוהב אותה בכל ליבי, אבל אלו לא החיים שאני רוצה. מבחינתי יחסים אישיים הם הכרח בקשר בריא, אבל אם אין אותם או שהם הופכים להיות משהו שהם לא אמורים להיות (אישיו), זה סתם מעכיר. אני לא רוצה להביא ילד ואז למצוא את עצמי בקשר שהוא מבוי סתום.אשמח לעיצתך.תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
חיים מיניים
⌄
טים יקר,
מסובך קצת לחפש באינטרנט איך אנשים חיים את החיים המיניים שלהם, ולמצוא לפי זה מה מקובל כדי להביא את זה הביתה כטיעון. תמצא שם הכל, כי הכל קיים. ואולי גם מדגם לא מייצג, כי אולי דווקא מי שטעון בנושא המיני ולא מרוצה, כותב יותר, ואנשים מיניים פחות כותבים פחות בנושא זה. יש זוגות, גם אם לא רבים, שמקיימים יחסי מין כל יום, ויש כאלה ששלוש פעמים בשנה או פחות. ואני לא כותב אפילו מה נכון ומה לא. מה שאתה מתאר הוא תופעה מקובלת דווקא, של פער שבין הגבר לאשה, ובדרך כלל זה בכיוון שאתה מתאר. אני יודע שזה מתסכל, אבל טיפול מיני לא יהיה טיפול שיגרום לה לחשוק בך כל יום, ולרצות סקס כל יום. יתכן שהוא דווקא יעזור לך להבין את הפערים ביניכם, וללמוד לקבל אותם, ואולי אז גם יקל עליה, ברמת הקשר הזוגי שביניכם שיהיה חופשי יותר. ואולי גם יאפשר לה להיות חופשיה יותר ליזום כשהיא רוצה. כך שאם אתה פתוח גם לאפשרות הזו, יתכן מאד שאשתך תבין ותהיה מוכנה לכך. הדבר החשוב שאתה אומר הוא בעיקר שכל הנושא הזה מאד חשוב לך, ושאתה מתוסכל מאד. וזה בהחלט דבר שצריך לטפל בו, כי אחרת אתם מתרחקים זה מזה, וחבל.