גברים מדברים: מה זה אומר?
דפנה
האם זו בגידה?מבולבלת מאוד
⌄
שלום רב ,
אני ובעלי כבר שלוש שנים ביחד אנחנו זוג צעיר (25),(26) הכל אצלנו טוב בקשר לפחות ככה אני חושבת וגם ביחסי מין , יום אחד כשהייתי בעבודה בעלי הלך למכולת לקנות מצרכים ובדרך פגש שם חבר ולידים היו שתי בחורות שמכרו עוגיות בעלי היתקשר אליי לא עניתי לו כי הייתי עסוקה אז הוא שכח לנתק את השיחה וכל מה שהוא דיבר נישלח לי לתא הקולי לצערו הרב אז בתא הקולי שמעתי אותו שואל את החבר שלו ;״ מה זה מה הן טועמות שם ? אז החבר שלו אמר לו לך תטעם אז בעלי ענה לו : דווקא זאות ניראת לי רוצה טעימה לקפל לה ככה את החצאית״.
לקחתי את זה מאוד קשה אני בכללי בן אדם שמנפח כל דבר אפילו אם הוא קטן, אני נורא מבולבלת רציתי לדעת אם ניפחתי את העיניין יותר מידי כי כשדיברתי אם בעלי הוא אמר לי שזה סתם דיבור בין גברים ולא יותר מיזה ושאפילו הוא לא זוכר איך היא ניראת ושהוא מצטער וכל פעם שאני נייזכרת בזה עולה לי הפיוז אפילו חשבתי להתגרש
האם אתה חושב שזו בגידה , האם זה דבר נורמלי , ואני סתם מגזימה? מה דעתך?
סיגל
⌄
אני לא פסיכולוגית אלא "סתם" אשהאני מבינה את הכאב שלך, זה באמת מרגיז אבל...כן, זה נשמע כמו דבורים של גברים .
דפנה
האם זו בגידה? מבולבלת מאוד
⌄
לסיגל, אני בטוחה שאת לא סתם אישה ו תודה על התשובה ,וכן זה מרגיז מאוד עדיף שזה לא היה נשלח אליי לתא הקולי ,כנראה שיש דברים שעדיף לא לדעת.
ד"ר אורן חסון
גברים "מדברים"
⌄
דפנה יקרה,
נכון שגברים "מדברים". האם זה סתם? האם זה גם מעיד על משהו? - לפעמים כן, ולפעמים לא. אבל אין ספק שכאשר הוא אומר דבר שכזה בפני חברו, הוא אומר שני דברים חשובים. האחד, שהחבר שלו הופך להיות חבר שלו ולא חבר שלך. כלומר, שהחבר מבין כתוצאה מהאמירה הזו שחברך ואת אינכם מיקשה אחת מול העולם, ושהוא צריך להסתיר ממך דברים, כמו הדבר הזה שנאמר. והוא גם מבין שהקשר בינך לבין חברך אינו טוטלי. הדבר השני, הוא שחברך, אולי כמו שהוא עצמו, מוכנים לחשוב עצמם כעל פתוחים תמיד לקשרים חדשים, בין אם זה נכון ובין אם זו רק העמדת פנים.לפחות, את צריכה להבהיר לחברך שדברים כאלה פוגעים בך ולמה. גם כאשר הם נאמרים ללא ידיעתך. זו אמירה חשובה.ולשאלתך המרכזית: אני לא יודע מה זה "בגידה", כי אנשים שונים מגדירים זאת אחרת. אבל הסברתי לך מה זה בדיוק, וכך צריך להתייחס לזה. הגדרת "בגידה" או לא, היא רטוריקה שלפעמים מכשילה את עצמה, כי אז הויכוח הופך לשאלה אם זו בגידה או לא, במקום לעסוק בעניין עצמו ובהשלכותיו.
שירן
⌄
היי מה שלומך ? אני מאדדדד מבינה לליבך וגם בי זה היה נוגע ומעצבן. מכמה סיבות ; דבר ראשון ככה זה גברים ואם בעלי גם ידבר ככה הייתי מתאכזבת ונגעלת גם כי זה מרגיש שהאישה היא אובייקט . את יכולה לדבר איתו ולנסות להסביר לו מה אם זה היה ההפך שהיית אומרת ״ אחחח הבחור הזה נראה מעדן אהה״ וזה היה מגיע לתא הקולי שלו. חחחח לדעתי הוא היה מת במקום , את יודעת מזה שאישה מדברת ככה על גבר? העולם רגיל שהגברים מדברים ככה על הנשים , אל תשכחי אולי גם כשגברים אחרים רואים אותך הם אומרים זאת.... כך שקשה להמנע אך לדעתי גבר שמדבר ככה מנסה להראות גבר! שהוא מגיב רואה תמין השני! המינימום שאת יכולה לעשות לדעתי זה; לבקש שישמור זאת בינו לבין עצמו... כי זה לא מכבד לדבר ככה ליד חבר ! יש לך תשוקות חמוד תשאיר אותם בראש כי לדעתי מצד אחד זה לא מכבד אותך אל מצד שני אל תשכחי שאנו הנשים גם אומרות תראי איזה חתיך וכו.... אבל שוכחות אחרי שניה;)
דפנה
⌄
איתו הכל בסדר חייה ונושמת ? מה איתך ? (: את צודקת בכל מה שאת אומרת כנראה יש דברים שעדיף לא לשמוע ולדעת,במקרה שלי זה הגיעה אליי לתא הקולי.השאלה איזה כוונות יש מאחורי זה או שזה סתם דיבור .