חיזוקים חיוביים בזוגיות

תאריך פנייה: 21.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסוי
קשיים בזוגיות וחששות
21.07.2010 • 15:34

שלום,
אני נשואה כשלושה חודשים ובחודש שביעי להריוןיש לי בעיות בזוגיות שאני לא מצליחה לפתור עם בעלי . מפריע לי שבעלי לא מבין אותי, אני תמיד צריכה להראות לו שאני חזקה ויכולה להתמודד עם כל דבר בעצמי , אם אני מראה לו שאני מעט עייפה , עצובה או עצבנית הוא יתקוף אותי ויכנס ללחץ , אני מודעת לכך שהבעיה לא נובעת ממני כי רוב הזמן אני לא מתלוננת ולהפך אני תומכת בו ונמצאת שם בשבילו .כל הזמן הוא טוען שעוברת עליו תקופה קשה, שהוא מאוד עייף בגלל " מה שעובר עליו " ( עוברים עליו דברים נורמליים לחלוטין כמו לקום מוקדם בבוקר או העברה למקום חדש בעבודה) אני לא אומרת לו מה אני באמת חושבת על זה אלא מראה לו שאני מבינה אותו ודואגת לו , לפעמים אני מנסה לגרום לו להבין בדרך מאוד עדינה שמה שעובר עליו טבעי אבל הרמיזה הכי קטנה לכך מכעיסה אותו מאוד אז אני נמנעת. בקיצור אני מרגישה שאני צריכה לדאוג לו והוא שוכח ממני לגמרי. בנוסף יש בעיה בעניין המיני, מאז ומתמיד היה לי יותר חשק ממנו אבל לאחרונה אני מאוד מתוסכלת מזה ,הוא תמיד עייף ואם אנחנו עושים את זה זה קורה לפני השינה כששנינו עייפים מאוד, זה נהיה כל כך שגרתי ולא מעניין, ניסיתי לדבר איתו על זה אבל הוא נלחץ ומתגונן בכעס , אני גם מאוד מפחדת ממה שיהיה אחרי הלידה כי ידוע לי שזוגות מתרחקים והמיניות היא עניין מאוד שולי בחיי היום יום. בעלי מאוד אוהב אותי ואני מאמינה שהוא מאוד רוצה את הקרבה אלי הוא אוהב לחבק אותי ולהיות קרוב אבל הוא מתגונן ותוקף יתר על המידה וזה גורם להרבה קונפליקטים הוא חסר אינטליגנציה רגשית ,לא מבין ללבי ואני מאוד נעלבת מהתגובות שלו בזמנים של ריב או כשאני פותחת בפניו את הלב ,כשאני מנסה להסביר לו מה מפריע לי ולהציע דברים שישפרו את המצב הוא מפרש את זה כאילו אני מנסה להוכיח אותו ולשנות אותו ,טוען שאני מפונקת וחושבת רק על עצמי וכועס עלי מיד , אין לי שום דרך להגיע אליו ולשתף אותו, הכוח שלי אוזל ואני כבר לא יודעת מה לעשות.אשמח לקבל יעוץ .

ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים
21.07.2010 • 22:53

חסוי יקרה,
אני יודע שזה לא פשוט, ואת עדינה מאד ביחסים איתו, ומודעת לבעיות האגו שלו, אבל נסי בכל זאת לעשות אחרת. במצבך, הדרך לשנות את ההתנהגות שלו היא על-ידי חיזוקים חיוביים. יש אנשים שמנסים להכניס את בני הזוג שלהם לתחושת השותפות הזוגית על-ידי בקשות מהם שיעשו דברים עבורם או איתם. יכול להיות שגם את מנסה לעשות את זה, כאשר את מעט עייפה, עצובה או עצבנית. לפעמים זה עובד, ולפעמים לא. לפעמים זה גם תלוי באופן שבו מבקשים ופונים זה לזה. אחד הדברים שיש ללמוד הוא לעשות זאת לא באופן שיישמע כדרישה, אלא כפנייה לסיוע. יש לפעמים לדעת לשאול את בן הזוג אם הוא פנוי ויכול לעזור לך באותו רגע. אם לא, אז להניח לו. אם הוא עזר, לתת לו נשיקה, או חיבוק, או אפילו רק נגיעה קלה ותודה בסיום, ואחר-כך, בסוף היום, עוד חיבוק ולומר "תודה שעזרת לי, זה היה חשוב לי מאד באותו רגע" ולפעמים, כשצריך, זה בסדר להגיד גם "כמעט התמוטטתי" או "הייתי מתה מעייפות". שירגיש שהוא נדרש כדי להקל עליך ושמה שהוא עושה הוא משמעותי. ושירגיש שזה עוזר לשפר את האוירה ביניכם, ועוזר לך להיות נחמדה אליו. וגם, וזה מאד מאד חשוב, שאם הוא לא עושה, לעזוב ולוותר מבלי להחמיץ פנים. כי החמצת הפנים הזו מעכירה את האוירה, והיא חיזוק שלילי לאי עשייה. השתדלי להמנע ממנה. זה לא פשוט, נפשית בעיקר, כאשר את עייפה או עצבנית, וכאשר הוא לא מצליח לראות זאת, אבל זו הדרך היעילה ביותר לשפר את האוירה ולהכניס אותו לזוגיות ולשותפות.וזה יהיה לך חשוב עוד יותר בהמשך הדרך, לאחר הלידה, כאשר תצטרכי שותף בתנאים קשים עוד יותר.לגבי המיניות ביניכם, יש גברים שקשה להם עם ההריון הנשי, ואולי הוא מאשים את התרחקותו בלחצים עליו בעבודה, כדי לחסוך ממך את הפגיעה. אולי. אבל אולי זה גם שילוב עם היחסים הפחות טובים ביניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083