חיזוקים חיוביים בזוגיות
ט.
בעיות תקשורת
⌄
אני בת 29, בעלי בן 30, נשואים מזה כשנתיים, עם ילד אחד בן חצי שנה.מאז ומתמיד התקשורת שלנו לא הייתה טובה, לא כל כך מדברים על בעיות ואז הן מתנפחות ורבים. הריבים שלנו בד"כ הם סביב זה שאני עושה הכל בבית- עוד מהתקופה שגרנו יחד ובעלי לא עושה כלום.כמובן שכשהגיע הילד הכל החמיר. לבעלי היה מאוד קשה להתמודד עם השינוי ועם הטיפול בילד ונוצר בינינו פער די גדול.שבוע שעבר עשיתי איתו שיחה ואמרתי לו שאני החלטתי לא לריב איתו יותר ובד"כ שאנחנו רבים אני גם תמיד יורדת עליו, והחלטתי שאני יודעת מה טוב בשבילי וזה לא טוב בשבילי ואני מעדיפה להיות גרושה עם ילד אבל מאושרת בסוף מאשר ממורמרת ומתוסכלת בת 50 עם 4 ילדים.מה שאני צריכה ממנו זה שיותר יתעניין בי, יעזור בבית- החל מלשטוף כלים ועד להכין ארוחת ערב, לקום לתינוק כשהיה לילה קשה ואני צריכה עוד קצת להיות במיטה וכו'ההתנהלות היא כזו שהוא חוזר הביתה בערב, אחרי שאני כבר סיימתי להרדים את הילד המקסים שלי, מצפה שאני אכין ארוחת ערב, זורק את הבגדים שלו על הספה, לא שוטף כלים או בקבוקים של התינוק, לא עושה כביסה לא זורק את הפח אלא אם כן אני שמה אותו ליד הדלת ובסופ"ש זה ברור שאני מתעוררת עם הילד ב 5,6 בבוקר והוא ממשיך לישון ואם חס וחלילה הוא קם אז הוא יציק לי כי הוא חסר סבלנות ומוותר לעצמו עם הילד וטוען שהוא לא יודע מה לעשות איתו עכשיו. לי די נמאס מהתירוצים האלו ומהבטלנות הזו וביקשתי שיחשוב מה הוא רוצה לעשות. הוא אמר שברור שאין לו מה לחשוב ושהוא ישתדל מאוד לשנות.בינתיים הוא אמנם קם לילד פעמיים אבל רק כי ביקשתי ולא כי הוא הציע ושטף פעם אחת כלים. אני לא יודעת אולי אני מצפה ליותר אבל אני מרגישה שפשוט לא אכפת לו ואני יודעת שהוא לא עושה את זה מרוע אבל הפלזמה והמחשב שלו יותר חשובים לו כנראה. ודי נמאס לי מלדבר. אנחנו גם ככה בקושי מדברים ואז אני סתם כועסת בתוך תוכי כבר.השאלה היא אם לוותר? דיברנו כל כך הרבה ונראה לי שהוא פשוט לא קולט. נמאס לי להיות השוטר ומחלק ההוראות והגבר בבית הזה, אני רוצה שיתייחסו אליי, שידאגו לי, שיפרגנו לי ואין לי את זה. אולי הוא פשוט לא כזה ולא יכול להשתנות?
ד"ר אורן חסון
קריאה על חיזוקים חיוביים
⌄
ט יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה. אני מציע לך לקרוא דיאלוג שערכתי כאן, בפורום הזה ממש, לפני כמה שנים, בדיוק בנושא הזה, עם מישהי שהבעיה שלך עם בן זוגה היתה מאד דומה. המלצתי לה על חיזוקים חיוביים במקום "חפירות" במקרה שלה, "ירידות עליו" במקרה שלך. אנא קראי את שתי השיחות. זה הרבה חומר קריאה. כאן תמצאי אתהשיחה הראשונה, וכאן תמצאי אתהשיחה השניה, שבה סיפרה לי על השינוי שנעשה בעקבות היישום שלה,שבוע וחצי אחרי. תוכלי לראות עד כמה היה קשה לה ליישם, אבל גם איך זה עבד לה.