התלבטויות בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 15.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליבי
אוהבת אחד, נסחפת לשני
15.06.2010 • 13:41

שקועה עמוק בבוץ. יש לי בן זוג כבר קרוב לשנה.. ויש בחור שהוא מכר מהעבר.. ובזמן האחרון התחלנו לעבוד יותר ביחד.. ולהפגש.. ולדבר הרבה.. ולאט לאט זה פלש גם לשיחות בטלפון והודעות ובאינטרנט.. מצד אחד החיים שלי מדהימים.. יש לי עבודה, בן זוג מקסים, המשפחה שלו מדהימה ואני קשורה אליהם מאד, ואוהבת אותם. הבן זוג הנוכחי שלי הוא מאוד שונה ממני וממה שהיתי רגילה בעבר.. בעבר היו לי בני זוג שהיו רודפים אחרי ושולחים לי הודעות מחממות לב, ובעצם הם היו מוליכים את הקשר.. ובקשר הנוכחי אני זו שעושה את זה.. דיברנו על זה והוא התחיל לשנות את זה ולהיות יותר חם וקרוב ולהגיד יותר את המילה אוהב.. והבחור השני (זה שאני עובדת איתו) הידיד מהעבר, הוא מתנהג אלי כמו למלכה. והוא התוודה שהוא לא מפסיק לחשוב עלי, וגם אני לא מפסיקה לחשוב עליו.. אבל אני אוהבת את הבן זוג שלי.. למה זה קורה לי? יכול להיות שאנחנו נמשכים אחד לשני ולכן אני נסחפת? אני לא יכולה בלי ההודעות האלה והשיחות שלנו ואני לא מפסיקה לחשוב עליו אני מוצאת את עצמי עם בן זוגי יושבת וחולמת בהקיץ על הבחור הזה. וזה לא פיר מצידי. אני מבולבלת כלכך.. הבן זוג שלי עשה לי רק טוב והוא משלים אותי ויש לי תוכניות איתו להמשך לעתיד, אז מאיפה זה נחת עלי פתאום? מה לעשות? אני לא מסוגלת להתרחק מהבחור הזה..

ד"ר אורן חסון
תחליטי עכשיו
17.06.2010 • 11:49

ליבי יקרה,
יש לך בן זוג מוצלח, עם עתיד ברור ויציב איתו, ועם חסרון אחד – שהוא לא כל כך יודע לחזר. וידיד מהעבר שיודע בדיוק לתת לך את המרכיב הזה, מספר לך בערב אחד כמה את נחשקת, מה שבן זוגך הנוכחי עושה בשנה, ומסחרר אותך, אבל אין לך מושג איך ייראו החיים איתו, עד כמה הוא יציב, והאם החיזור הזה יימשך גם בעוד חודשיים, או שנה או שנתיים. אולי החיים איתו ייראו בעוד עשר שנים בדיוק כמו שחלמת, עם שלושה ילדים, כלב וטיולים ללא הפסקה, ושעות רומנטיות בלילה לאור נרות ומוזיקה, אבל גם אולי לא. אולי זה מה שמפחיד אותך עם בן הזוג הנוכחי: שיהיו לך שלושה הילדים והכלב, ויהיו טיולים פה ושם, אבל לא יהיה לך הרבה מהנרות ומהמוזיקה.רק זרקתי כיוונים. את לא באמת יודעת מה צפוי לקרות בעתיד, ליבי. אבל אין ספק שמה שתעשי ישפיע על עתידך באופן דרמטי. זה מפחיד. אבל את צריכה להחליט. אם את לא מחליטה, זה כאילו שהחלטת בכל זאת, או שאת עלולה להפסיד את שניהם. יותר מזה – ככל שתמשיכי במצב הנוכחי, כך גם תתנתקי יותר רגשית מהחבר הנוכחי שלך, בין אם בשל ייסורי מצפון, ובין אם בגלל שתכעסי עליו יותר שהוא לא נותן לך את מה שאת רוצה, ותאשימי אותו במצב הנוכחי. זה טבעי להרגיש כך, אבל לא נכון, כי את משפיעה תוך כדי כך על עתיד הקשר ביניכם. כך שככל שתמשיכי במצב הנוכחי, סביר יותר שתפסידי את שניהם (בין היתר, כי המחזר הנוכחי, אם הוא רציני, שזו שאלה בפני עצמה, יאבד את אמונו בך ככל שתשתהי בהחלטה לעזוב את החבר הנוכחי - מה שעלול להתבטא לאחר זמן מה של קשר ביניכם - וזאת בהנחה שהוא לא יאבד את אמונו בך אם תלכי איתו, כי לכאורה "יש לך נטיה לא להיות נאמנה, כי כך התחילו היחסים ביניכם"). תחליטי עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083