חיזוקים חיוביים בזוגיות
שני
רגישות יתר לביקורת
⌄
שלום
ד"ר חסון.בת 35 , לפני כחודש וחצי נכנסתי למערכת יחסים עם בן 34 שהפכה אינטנסיבית מיום ליום. שנינו "בוגרי פרק א בנישואין" , הוא התגרש לפני כשנה ואני לפני 8 שנים. בעברי שתי מערכות יחסים רציניות, הראשונה עם גרושי, והשניה הסתיימה לפני כשנה. לתדהמתי, בקשר הנוכחי חוזרים מוטיבים שהופיעו בשני הקשרים הקודמים, ובעיקר ביקורתיות מצד בן הזוג ורגישות יתר שלי. חקרתי ומצאתי שמקורה של הפגיעות יתר שלי היא בהנחה המוסווית שאינני ראויה לו. אמנם אני בעלת השכלה אקדמאית וקריירה מצליחה, אני נראית טוב וכד', ובכל זאת אינני יכולה להמנע מלהסתכל על בחורות צעירות/יפות ממני ברחוב ולחשוב אם "היא" היתה מתאימה לו יותר, ולתהות האם גם הוא סבור כך. ה"בעיה" הזו חזרה כאמור בקשרים קודמים, ולעניות דעתי זו הסיבה כשכאשר בן הזוג מפנה כלפי ביקורת כזו או אחרת, אני נפגעת מאד כאילו אמרתי לעצמי - הינה עכשו הוא רואה כמה איני ראויה לו. אני מוצאת ששה לי לשוחח עימו על כך, שכן אני סבורה שאראה בעיניו פתטית ואומללה ואיני חפצה ביצירת רושם שכזה. התוצאה היא שאני מתוסכלת ולא יכולה לחלוק עימו את תחושותי בעניין. כיצד יוצאים מזה?תודה. שני.
ד"ר אורן חסון
חיזוקים חיוביים
⌄
שני יקרה,
נכון שהפגיעות הזו היא משהו שאת תעדיפי לפתור בינך לבינך, כדי שלא להנמיך את תדמיתך בעיניו, כי הפגנת בטחון עצמי נמוך יכולה לעשות את זה. ואז נוצר קטץ' מסויים, שכן את החיזוק שלך את יכולה לקבל דווקא ממנו, יותר מכל אחד אחר. לכן, אולי כדאי לנסות לקבל את החיזוקים באופן אחר. יש מי שמקבל אותם על-ידי שאלות ציניות, סרקסטיות או מתגרות. יש מי שבוחן את הגבולות. יש מי שדואג לבן הזוג שלו ולרווחתו, ומקבל חיזוקים מהתודות ומחום המוחזרים אליו. ואולי כדאי לשלב את הדברים, בכל פעם משהו אחר, לפי העניין, כדי שלא להיות פתטי שמנגן כל הזמן על כלי אחד.
שני
חיזוקים חיוביים
⌄
תודה על התשובה. אין ספק שאני זקוקה לחיזוקים חיוביים, ודוקא ממנו. אני לא מאמינה גדולה בציניות ובשאלות עקיפות.מקוה שלא נגזר עלי ללמוד לחיות מהמעט שהוא נותן....