חיזוק קשר זוגי: טיפים להתמודדות
נעמה עמיר
בן זוג עם מצב רוח מתנדנד
⌄
שלום רב,
אני בת 28, ואני בקשר עם בן זוגי מזה שנה ורבע. הקשר שלנו רוב הזמן הוא קרוב וחזק, יש ביננו הרבה אהבה, חברות,הבנה דאגה וצחוק. יחד עם זאת, אחת לכמה חודשים בן זוגי נכנס למעין מרה שחורה, ולמין מצב שבו הוא מאוד ביקורתי ושלילי ביחס לקשר. אלו ימים שבהם הוא מונמך אנרגיות באופן כללי, ספק דיכאון ספק תשישות נפשית. בתחילת הקשר באופן כמעט אוטומטי הוא היה דורש זמן לבד מתוך המצב הזה, ובאחת הפעמים אפילו התנתקנו למשך יומיים שלמים, עד שלבסוף ביוזמתי ובעידודי חזרנו ל"מסילה" והענינים רק המריאו והשתפרו. אני מרגישה שהמקום שלי הוא לתמוך ולחזק, ואיכשהו להסיט אותו מהמחשבות ההרסניות ביחס לקשר שלנו. בעבר זה הוכיח את עצמו- אחרי כל משבר כזה הקשר חזר לקדמותו ואף הגיע למצב טוב יותר משהיה. חשוב לציין שבאופן מובהק אני היא זו שמושכת לכיוון החיובי והמאוחד ולעיתים צריכה להשקיע המון אנרגיות כדיי לשכנע אותו שהוא נתון למצב מחשבתי לא רגיל ושבעתיו הוא חש לא מסופק מהקשר.לאחרונה עברנו לגור יחד. לקראת המעבר וגם אחריו יש לסירוגין עליות ומורדות כאלה. הפעם אין דרישה לזמן לבד או להתנתקות זמנית או קבועה, אבל יש הרבה קושי וחוסר שביעות רצון מצידו, וכמובן שכפועל יוצא- גם לי עצוב וקשה. הפעם זה נמשך יותר זמן מהרגיל - לסירוגין מספר שבועות, ואני מרגישה שקשה לנו לחזור למצב היציב והטוב.חשוב לי לציין שרוב רובו של הזמן בן זוגי שמח ומאושר בחברתי ונותן לי להרגיש אהובה ורצויה. זו הסיבה לכך שאני לא מרימה ידיים בימים הקשים.אשמח לשמוע עצה בנושא. האם עליי להרפות ומיוזמתי לאפשר לו זמן לבד במיוחד עכשיו שאנו גרים יחד? או שמא עליי להישמע לקול הפנימי הקורא לי להיות שם איתו ולתמוך, ולהשמיע את קול החיוב והשפיות.כל עצה תתקבל
ד"ר אורן חסון
לחזק, בעיקר כאשר יש לך ביקורת
⌄
נעמה יקרה,
עושה רושם שהקשר שלכם מתחזק כאשר את מחזקת אותו, ולא כאשר את מרפה. השאלה היא רק כמה כוח יש לך. אם את יכולה להמשיך בכך, זה כנראה הסיכוי הטוב ביותר להצלחת הקשר. אלא שבשביל זה את צריכה להיות באמת חזקה, שזה אומר לא להתייאש.מצד שני, יש לכם תקופה של קושי עכשיו, כשאתם גרים ביחד. זו תקופה לא קלה, כי צריך לארגן מחדש את יחסי הכוחות וחלוקת התפקידים. זה גם מקום שבו מתחילים להבין שזה אולי לתמיד, ואולי זה בדיוק המקום שבו הוא מתקשה. חשוב שתאפשרי לו קצת מרחב, כי אולי גם זו בעיה אצלו. גם זה דבר שצריך להתרגל אליו כאשר נכנסים לראשונה לגור ביחד. אבל גם לתת את התמיכה והחיזוקים החיוביים לקשר עצמו, ולאמונה שלך בו. וגם... אולי גם לכמה הוא חשוב לך, גם כשהוא לא לגמרי בסדר. אמירה כזו יכולה מאד לחזק אותו, אם הוא חושב שהוא "לא מתאים לזוגיות" – מה שחשוב בעיקר כשאת אומרת לו, לפעמים, במה הוא לא בסדר.