התמודדות עם שתיקה בזוגיות
נטי
שתיקות ארוכות -חוסר תקשורת
⌄
ד"ר אורן חסון היקר
!אני נשואה 5 שנים +ילדה בת 3 ואני בהריוןלפני הכל רציתי לומר שעיינתי רבות באתר שלך ובהמון תשובות שלך בפורום , יש לי המון הערכה ליחס האישי ולסבלנות שלך .מאוד התחברתי לכל ההתכתבות שלך עם "ארהבית" יש לי המון במשותף ...בעלי הוא איש לא קל ועקשן גדול, לא מזמן הגעתי למסקנה שהבעיה הכי גדולה שלנו היא שפשוט התקשורת בינינו לוקה בהמון חסר ותמיד רוב "העבודה"ביחסים נופל עליי , הוא שתקן ולא פותח את הלב , אני רגשנית ובכיינית .אני מאמינה גדולה בדרך שלך של חיזוקים חיוביים ואפילו ניסיתי את זה לתקופה וזה עבד , נכון שזה לא מספיק וצריך ולהתמיד ולהפוך את זה לדרך חיים אבל זה מאוד קשה כשאת {אני } לא מקבלת כלום בתמורה -פרגוןוהכי קשה ופה שאלתי היא איך לצאת מהמצב הראשוני של הריב של שתיקה שיכולה להמשך 3 ימים - שתיקה כללית לגמרי !!! אני תמיד המפייסת וכבר השלמתי עם זה אבל הצעד הראשון אחרי הריב קשה לי - יש עצות??אחרי שנאמרו הרבה דברים וחלקם לא במקום וכעת קשה לרדת מהעץאני בוכה המון ולא נותנת לו לראות זאת בכוונה שלא יהיו תירוצים של אקסטרה הורמונים מההריון אבל הייתי כך גם לפניאני יודעת שטיפול זוגי יעזור מאוד אך בעלי לא רוצה , אני הייתי רוצה עצה טובה לתקשורת עם אדם מאוד סגור ועקשן , קצת מצחיק אבל אחרי 11 שנים ביחד אני עדיין לא יודעת איך "ממש" לדבר עם בעלי ...מתוסכלת נורא מחכה לתשובהתודה מראש
ד"ר אורן חסון
התמודדות עם מאבקי כוח
⌄
נטי יקרה,
תודה על המילים החמות...עושה רושם שהתחלת ללכת בדרך מסויימת (חיזוקים חיוביים), שהניבה פירות, גם אם חלקית. לפעמים זה קל יותר, לפעמים זה קשה יותר, וזה יכול להיות תלוי בך או בו או בשניכם. וכאשר זה קשה יותר, צריך יותר סבלנות, מה שלא הופך את זה ליותר קל.מכאן, שיעוץ זוגי, אם תבואי לבדך (כי הוא לא רוצה), עדיין יכול להועיל. כי יהיה מי שיעזור לך בעצות בדרך, שיהיה לך אצל מי לפרוק (וגם זה חשוב, כשהתסכול גדול), ושיהיה מי שיעזור לך עם הסבלנות שלך, ולבחון ביחד איתך מה עובד טוב יותר ומה פחות, וגם – אם בכלל כל העניין עובד.הסיכוי שהוא ירצה להצטרף בהמשך, גם אם חלקית, גם הוא קיים, ויועיל עוד יותר אם יעשה זאת. הסיכוי הוא סיכוי ממשי, וגם על כך תוכלי לדבר עם היועץ הזוגי.שתיקה... משהו שקורה לא פעם בזוגיות, ובאופנים שונים, ויכולות להיות לה כמה סיבות. יתכן שהוא לא רוצה לומר משהו שיתחרט עליו אחר-כך, והוא מעדיף לשתוק, יתכן שהוא בטוח שלא ישנה מה הוא יגיד, לא תשני את דעתך, "אז בשביל מה לטרוח", יתכן שהוא אומר לעצמו "אני את שלי אמרתי, ואין לי דרך לומר זאת יותר טוב, אז שתפנים זאת לעצמה ותעזוב אותי בינתיים", או – שהוא משאיר אותך בעונש, א. כי זה אפקטיבי ומשפיע עליך, ופוגע בך אולי יותר מדברים אחרים, ו-ב. כאקט כוחני, עד שתיכנעי, "והכל יחזור למקומו בשלום".