דייט ראשון אצלו או אצלך? כללים חשובים

תאריך פנייה: 06.09.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רונה
גלגל אומעגל?
07.09.2011 • 00:15

אני גרושה בת50כמעטהרבה שנים בלי זוגיות לא יודעת מה זה מכל מיני סיבות.הייתי בטיפול ומנסה להתקדם. נפגשת,מדברת ובודקת מתאים או לא.קורה לי,שאחרי פגישה ראשונה או אפילו לפני מזמינם אותי לביתם או רוצים לאבו אלי.לי זא לא מתאים.האם עם גבר,שמזמין לפני פגישה לבית אפשר לבנות תקשורת ,שמתאימה לי?אם כן ,אז איך?שאלות כאלה מלחיצות וסוגרות אותי.גם כאשר מצבם הכלכלי יותר טוב משלי אני מרגישה לא שווה.ואם הוא לא מסודר כלכלית זה מפריע לי גם,אפילו ותר.מה אני עושה עם כל הבלגן ?איך אני מתקדמת באמת?הלחץ גורם לכאבי ראש. הרצון לא עוזב!!!תודה ולילה טוב מאוד

ד"ר אורן חסון
אצלי או אצלך? כללים לדייט ראשון
09.09.2011 • 18:31

רונה יקרה,
שאלת: "האם עם גבר שמזמין לפני פגישה לבית, אפשר לבנות תקשורת שמתאימה לי?"התשובה היא: לפעמים כן, אבל לא תמיד. זה מאד תלוי בחופשיות שלך, ובהערכה העצמית שלך, וזה מאד תלוי בכוונות שלו וברצון שלו ליצור קשר. יש נשים שמצליחות לשדר ביטחון עצמי רב גם כאשר הן מביאות עצמן למצבים אינטימיים בקלות. כלומר, שזה נראה בשליטה שלהן, ובחירה שלהן. מכיוון שאני חש שאת לא בטוחה מספיק בכך שרוצים אותך, כדאי שתשימי גבולות לעניין הזה, כך שכאשר כבר תגיעו לאינטימיות, זה יהיה רק לאחר שברור שאת מעריכה את עצמך מכדי להתמסר בקלות. המסר שלך של ההערכה העצמית יגיע משם.כך שאם שואלים אותך, מותר לך לומר שאת רוצה להכיר אותו יותר לפני שתסכימי להיות אצלך או אצלו. כך שרק מי שירצה להכיר אותך יותר, אכן יזכה להכיר אותך יותר, ומי שרוצה רק מין מזדמן, ויש כאלה, יצטרך לחפש במקום אחר.אני לא יודע במה עסק הטיפול שבו היית, אבל אני חושב שאם תלמדי לשים גבולות, ודרך זה להיות גם אסרטיבית יותר, שזה אומר גם לדחות, בעדינות אבל בתקיפות, את מי או את מה שאת לא רוצה, תגיעי למקום טוב יותר גם בהערכה העצמית שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083