חיבור רגשי לילדים: איך אמא יכולה לסייע
אמא ל 2
מאוכזבת מבעלי כל יום מחדש...
⌄
ד"ר חסון היקר
אני בת 28 אמא ל 2 ונשואה מזה כ 5 שנים.לאחרונה אני מרגישה שאני ממש לא נמשכת לבעלי ולא אוהבת אותו וכל זה נובע אך ורק מהתנהגותו האנוכית. הוא לא עוזר בכלום בבית או עם הילדים,ביקשתי שכל יום כשהוא חוזר הביתה שישחק עם הילד בן שנתיים כחצי שעה לפני שהוא הולך להתקלח/לאכול או כל דבר אחר כי הילד ממש נהנה מזה וזה מאוד חשוב לי וזה פשוט לא קורה הוא קודם כל רואה את הצרכים שלו, אני יודעת שהוא לא עושה את זה מרוע והוא מאוד אוהב את הילדים זה פשוט אופי של בן אדם שכנראה רק לאחרונה התבגרתי מספיק כדי לראות דברים שתמיד היו שם.מבחינתי אני בטוחה שאם לא היו לנו ילדים הייתי מתגרשת ממנו כי אני כל הזמן מוצאת את עצמי מקנאה בחברותי שהבעל עוזר בעבודות הבית גם מיוזמתו ועם הילדים. אצלי גם כשאני מבקשת זה נענה בקיטורים וחוסר חשק.אני מאוד דוגלת בהדדיות וכשזה לא קורה אני רואה בזה זלזול וחוסר איכפתיות למרות שמצד שני אני יכולה להבין מהיכן זה בא לו כי משפחתו מאוד פרימיטיבית בקטע של מה תפקיד האישה ומה תפקיד הגבר בבית. אני בעלת תואר שני עובדת משרה מלאה ולא רואה שום סיבה שגם כל נטל הבית יפול עליי. אני יודעת שבעלי אוהב אותי אבל כל מה שכתבתי לעיל גורם לי סלידה ממנו וחוסר רצון להשקיע בזוגיות. אני מפחדת להתגרש רק בגלל ההשלכות על הילדים מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
ללמד אותו להתחבר רגשית לילדים?
⌄
אמא יקרה,
מצד שני, ילדים לא מרוויחים גם מנישואים לא מוצלחים. אבל אני עוד לא בטוח בכלל שאת שם. הוא צריך ללמוד להיפתח רגשית אל הילדים, ומכיוון שאין לו את זה מספיק, את יכולה לסייע לו בזה. לא בדרך של "חינוך", אלא בדרך הדרגתית של עידוד מעודן ולא בולט, של הטלת תפקידים בהדרגה וחשיפה הדרגתית לתפקידי ההורות. בעדינות, ממש בעדינות, כדי שלא יראה שאת מנסה לחנך אותו.זה תהליך לא קל. גם זוגיות והערכות לחלוקת תפקידים היא דבר לא קל. אני לא מכיר את הדינמיקה ביניכם, אבל יתכן שאתם יותר מדי נתונים במאבק כוחות על תפקידים, וחלק מזה הוא גם היכולת שלך להעביר ולהאציל עליו סמכויות. ובין היתר – להיות נזקקת, ולהראות ולהישמע נזקקת כשצריך. כי מדי פעם את צריכה עזרה. צריך לדעת לבקש, וצריך לדעת להגיד תודה, כדי שירגיש טוב כשהוא עוזר. לא כל אחד ולא כל אחת יודעים לעשות זאת.את מבינה מזה שאני מעביר אליך חלק מהאחריות. קחי אותה. ואם את לא בטוחה שאת יודעת איך, אולי כדאי שתתחילי ביעוץ זוגי לבדך, כדי לדבר על מה שיש ועל דרך ההתנהלות שלך בדינמיקה הזו, ורק בהמשך, אם צריך, לצרף גם אותו.