חיבור מחדש בזוגיות מרחוק
אמיר
פרידה שגויה שלא עוברת
⌄
אהלן,אני בן 24, קצין בקבע. לפני כמה שנים הייתה לי חברה, היינו ביחד תקופה רצינית (יותר משנה) שבמהלכה הייתה התלהבות גדולה ובאמת מדהים.לקראת סוף הקשר, נעשה לנו מאוד קשה ביחד. שנינו היינו בתקופה קשה בלי קשר לזוגיות ונוצר בינינו חיכוך ועומס כזה שמאוד הכביד. בכל מקרה, אני החלטתי לסיים את הקשר. קשה לי לשים את האצבע בדיוק על מה שהוביל לזה, אני חושב שיהיה נכון להגיד שלפחות מהצד שלי לא הייתי פנוי רגשית להכיל אותה ולתת לה את מה שהיא צריכה וזה מאוד תסכל אותי.צריך גם לציין שבחרתי לעשות את זה בדרך לא כל כך יפה ונעימה שמאוד פגעה בה, ממש לא מתוך רוע/רצון לפגוע. לא היה לי כעס עליה והיא לא פגעה בי מעולם- בזמנו זה הרגיש לי שככה יהיה לה הכי קל לקבל את זה- כמעט מיד כבר התחרטתי על זה מאוד.בכל מקרה, עברה יותר משנה וחצי מאז הפרידה והיא לא יוצאת לי מהראש. יש עליות וירידות אבל זה תמיד שם (בוא נאמר שאין שבוע שלא חשבתי עלייה) אני חושב בלי סוף על איך שבחרתי לעשות את זה ועל איך וכמה שפגעתי בה(אני באמת לא אדם שפוגע, מאוד מפריע לי מה שיצא ממני שם)מיותר לציין שלא הצלחתי להיכנס מאז לשום מערכת יחסים. כלומר, יצאתי עם לא מעט בנות אבל אני לא מצליח להקשר ולמנף שום קשר, ובאופן כללי מרגיש שנישאר שם מאחור משהו מאוד גדול וחזק.בכל מקרה, לפני מספר חודשים יצרתי איתה קשר לראשונה מאז הפרידה (אחרי שהיה נתק של יותר משנה), האמת שהייתה שיחה נחמדה ונעימה וגם פתחנו מעט את הנושא. אבל מכל מיני סיבות (היא לא בארץ כרגע ועוד..) לא המשכנו לדבר.בחודשים האחרונים יצאתי עם מישהי שהרגשתי שבאמת יש שם משהו איתה אבל כרגיל- זה שום נתקע ולא המשיך לעלות, ופתאום היכתה בי מין התגלות/ירד לי האסימון/"הארה" מה שתרצו- שאני פשוט מאוהב בה (באקסית) ברמות עמוקות וקשות.זהו. בחודש האחרון אני לא מצליח לתפקד. זה בראש שלי ללא הפסקה. אני חושב רק על זה וכמה זאת הייתה טעות ואיזו אישה מדהימה ונדירה וכמה הקשר שלנו היה יפה חזק ומיוחד לאומת מה שבד"כ יוצא.. שם אני תקוע.המלצות?
ד"ר אורן חסון
לאהוב ולהעריך
⌄
אמיר יקר,
לכאורה, ההמלצה הפשוטה היא לחזור ולהתחבר אליה, אם היא תסכים. אני רק מבין שזה לא כל כך פשוט גם מסיבות טכניות (היא לא בארץ, לדבריך). יכול להיות שתרצה לחדש את הקשר, ולהמתין עד למועד שבו תתראו שוב, אם זה מתאים לך, ואם היא כל כך חשובה לך, ואם גם אתה כל כך חשוב לה.ואם זה לא מתאים, מכל אחת מהסיבות הנ"ל, אז הדבר הנכון יהיה לחפש עוד אחת שתוכל להתאהב בה. סביר להניח שזה יקרה, אם רק תתן לזה זמן, ואם לא "תיתקע" במחשבה שאין סיכוי, באופן אובססיבי. אם זה המצב, ואם זה מפריע לך לתפקד ביומיום, תצטרך לטפל בעצמך קודם כל כדי לעבור לתפקד ולמצוא עניין בעיסוקיך, ולאהוב ולהעריך את עצמך. אם זה לא יקרה, יהיה לך גם קשה למצוא אהבה.