חזרה של בן זוג: מה חשוב לדעת
ירח
האהבה הישנה..
⌄
אני בת 25 לפני כשנתיים אני והחבר נפרדנו אחרי כמעט 5 שנים ביחד..האהבה כן קצת דעכה ביננו אז בערך חצי שנה שלא ממש אהבתי אפילו הסתכלתי לצדדים ותמיד חיפשתי משהו שימלא אותי, אבל עדיין ידעתי שאנחנו מתאימים ומסתדרים אני חייבת לציין שבמהלך 90% מהקשר באמת שאהבנו והסתדרנו הכרתי אותו כמו שאף אחד לא מכיר והוא אותי, אני לו והוא לי!בסופו של דבר אחרי חודש של מטענים הוא נפרד ממני,כתב לי מכתב שבוא הוא טוען שהוא תקוע, שהוא מרגיש שלילד בן 5 יש יותר דיעה ממנו הוא מרגיש שיש לו הכל אבל אין לו כלום!! הוא כתב כמה הוא אוהב אותי וכמה אני הדבר הכי טוב שקרה לו בחיים אבל הוא צריך לעבור את התהליך של ההתפתחות העצמית לבד שאלתי אותו למה הוא צריך לעבור את זה לבד ושאני מספיק חזקה לעבור את זה איתו ביחד והוא אמר שהדבר היחיד שנשאר לו מעצמו זה שהוא לא בוגד והוא לא רוצה להתחתן איתי ואחרי כמה שנים להבין שהוא פיספס משהו בחוץ..(אני הייתי האהבה הראשונה שלו). מאותו רגע הבנתי אותו ופשוט לקחתי צעד אחורה ונתתי לו לחיות את חייו ואני חייתי את חיי המשכתי הלאה הייתי חזקה יצאתי טסתי לחול הכרתי בנים אחריו והייתי יותר מפתוחה לאהבה חדשה שתבוא..ואחרי הרבה שברונות לב ואכזבות (חלקם הגיעו ממנו) אני מרגישה חזקה..עברו שנתיים ואני מרגישה שהבנאדם לא זז עם החיים שלו,הוא מהטיפוסים הפסיביים שלא רודפים אחרי האושר אם הוא מגיע אז מה טוב, אם לא אז הוא יכול לחיות עם החור בלב שנים ..השבוע נפגשנו ככה בלי סיבה מסויימת ואני חייבת לציין שהוא אמר לי שהוא לא רוצה לחזור ושאלתי מדוע הוא אמר שהוא רוצה להתקדם ולא רוצה לפגוע. אבל מצד שני הוא רצה לנשק לחבק ולהרגיש אותי.. עבר עלינו ערב מדהים הייתי נקייה נפשית בוגרת ומבינה בלב שלם שהוא דפוק שהוא נותן לי ללכת כי אני דווקא מהאנשים שכן ירדפו את האושר ואם זה לא יהיה הוא זה יהיה מישהו אחר!! עם כל הקושי שכרוך בזה... נפרדנו יפה מאוד, לא אמרנו שנדבר או משהו אבל יום למחרת חשבתי עליו הרבה במהלך היום הרגשתי אחרי דייט מוצלח.. בלילה הוא שלח לי הודעה בפייסבוק "אוף!" כמה שההודעה קטנה היא הרעידה את כל עולמי!יומיים לאחר מכן ראיתי אותו במסיבה לא ניגשתי אליו והוא לא אליי אבל הסתכלנו וחייכנו אחד לשני.. כשראיתי שהוא הלך שלחתי לו הודעה והתחילה התכתבות קטנה שהסתיימה בכך שהוא אמר שהוא ידבר איתי יום למחרת ונקבע יום להיפגש (שזה היה היום והוא לא התקשר)אני לא מפסיקה לחשוב מה לעשות האם לתת ללב ולאיטואיציה להוביל או לשכל שאומר שהוא לא מוכן עדיין להכיל אותי!! מבולבלת ולא רוצה להרוס את כל מה שבניתי בשנתיים האחרונות..אשמח לקו מחשבה רציונאלית ואובייקטיבית .. בתודה מראש
ד"ר אורן חסון
מה שיהרוס, ומה שלא
⌄
ירח יקרה,
רק דאגי לכך שאם הוא חוזר, הוא מחליט שעושה זאת בלב שלם, מלכתחילה. מותר לך לדרוש ממנו להתחייב לפני שתיכנסי לעניין במלוא הרגש, שכן הרי זה מה שיהרוס מחדש את מה שבנית בשנתיים הללו – את היכולת הרגשית להתנתק ולהמשיך. וראי את תשובתי להודיה מתחתייך. ואל תתני למשחק לא ברור להימשך, כי כשהוא לא ברור, הוא בעצם ברור מספיק.
ירח
מה שיהרוס, ומה שלא
⌄
קצר וקולע.. תודה רבה :) מחוייכת