חוסר תקשורת בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 05.10.2013 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
אנונימי
חידוש קשר עם האקסית
05.10.2013 • 09:52

שלום,
אני גרוש מזה תשע שנים ואב לבן.עד לפני כחצי שנה יחסיי הזוגיים היו ללא כל כוונת רצינות.באותה עת פגשתי אשה מקסימה גרושה עעם שני ילדים ששינתה את כל חיי מן הקצה לקצה.עד לאותה עת לא ידעתי קשר אינטימי מהו,, ויחסיי עמה היו מושתתים על קשר רגשי עמוק ואינטימי.לצערי הרב בשל חוסר ניסיון לא ייחסתי לקשר זה את הרצינות הנדרשת וזאת שוב בשל אותם קשרים טפליים שהיו לי מאז גירושיי.עלה על הפרק נשיואין וילד משותף.הכרתי את כל משפחתה כולל ילדיה שאהבו אותי מאוד.לצערי לא שמתי לב לאורותה אדומים והיא החליטה להיפרד בצורה ישירה בו במקום ב העובדה כי לא הוציאתי מן הכוח אל הפועל .הייתי מרוסק במשך ימים שלמים לאחר שכתבה שאינה רוצה שום קשר עימי.לאחר שבועיים הופתעתי לקבל שיחת טלפון ממנה שהייתה כביכול בשל הדברים שלה שנותרו אצלי, אך שונתה מהר מהר לשיחה מאוד אינטימית בה שנינו ביקשנו סליחה זה מזו.ציינצתי כי בשל האירוע אני מתכוון לנסוע לחול להירגע ואז לפנות אליה.סיכמנו כי כשאחזור ניצור קשר.לאחר שבועיים כשחזרתי, שלחתי מסרון ודוא"ל שלא נענו.רק למחרת הודיעה לי כי אינה מעוניינת בשום קשר ושלא איצור קשר עמה בשום אמצעי.מעבר להתנפתות התקוות שפיתחתי עניין זה השאיר אותי מאוד מבולבל.א. איני יודע מדוע השתנתה הגישה שלהב. איני יודע כיצד לפעול.ג. איני יודע אם זה בעצם מבחן לבדוק את רצינותי.אני מאוד אוהב אותה כבר לקחתי אחריות על כל הטעויות בקשר וכתבתי לה כי קרו לי הרבה שינויים.אני יודע כי היא אוהבת אותי אך איני יודע כיצד לפעול.האם למישהו יש רעיון?תודה

ד"ר אורן חסון
לפעול בחלל ריק
06.10.2013 • 09:46

אנונימי יקר,
הכי קשה זה לשכנע מישהו, או לדעת מה הוא מרגיש או חושב, כאשר אין תקשורת איתו. זה כמו לפעול בחלל ריק, בחושך, מבלי לדעת מה אתה עושה, ועוד כאשר הצד השני כן יכול לראות, ואתה לא יודע מה ומה הוא מתכנן.האם היא שמעה בכל זאת בשיחה ביניכם משהו שרמז על התנהלות שהיתה ביניכם קודם ולא אהבה? האם היה לה קשה להתמודד עם האכזבה שלה כי אתה נוסע לחו"ל ולכן הכל נדחה והיא משליכה זאת על חוסר ההבנה שלך אותה? - מה עוד שאמרת שאתה נוסע בגללה, והיא אולי חשבה שאם זה בגללה, ושאתה צריך להרגע מזה (ומבחינתה, אולי ממנה), אז מה יש לה לעשות שם? ואולי דברים השתנו אצלה, או התבשלו עוד, דרך שיחות עם אנשים ועם עצמה, ואז החליטה שזהו. אלו המון דברים שאתה לא יודע ולא יכול לדעת כאשר אתם לא מדברים.אם אתה יודע ומבין את הקושי שלה ביחסים אתך - ואת מהות "האורות האדומים" שהיו לה, תצטרך בכל פעולה שלך שלא לפעול באופן שיגיד לה שלא השתנית. נסה ליצור קשר, לפחות מדי פעם, כזה או אחר, או במייל, ואם תוכל להראות לה שאתה מבין אותה ואת הצרכים שלה, יתכן שתהיה מוכנה לתת לך צ'אנס. ואם תרצה יותר מידע, אולי תצטרך לפנות למישהו קרוב אליה, חברה או בן משפחה, ולשאול. ובתנאי - שזה לא ייראה כחלק מאותם דברים שבגללם התרחקה ממך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנונימי
לפעול בחלל ריק
11.10.2013 • 05:50

שלום,
לצערי אין כל תקשורת, שכן אינני נענה להודעות דוא"ל ששלחתי לה.שלחתי לה זר פרחים לעבודה ולא קיבלתי כל תגובה.פניתי בהצעה במייל וכלל לא נעניתי.התחושה היא שאי מתן תגובה משמעותה הרבה יותר חזרה מתגובה שלילית.שכן התעלמות זו מדברת בעד עצמה, מבחינתה אינני קיים בעולם.מה דעתך

ד"ר אורן חסון
התעלמות
11.10.2013 • 08:05

אנונימי יקר,
זו אכן תחושה רעה, הן בשל ההתעלמות והן משום תחושת חוסר האונים כאשר אין עם מי לדבר. שתיקה והתעלמות זו אמירה, מבחינתה, וגם - העדפה שלא להתעמת כדי להגיד לך 'לא', אלא מתוך הנחה שאולי "תבין לבד". מה שמקל עליה כשהיא כבר החליטה, ומקשה עליך.

בברכה,
אנונימי
התעלמות
11.10.2013 • 14:28

תודהמה עלי לעשות באופן סופי?

ד"ר אורן חסון
לא לוותר על החיים
13.10.2013 • 10:35

אנונימי יקר,
לא לוותר על החיים. אני יודע שזה קשה, אבל עכשיו, או בקרוב - אם שום דבר לא ישתנה, יגיע הזמן להשלים עם מה שאין, ולהמשיך הלאה.

בברכה,