אכזבה מחוסר התעניינות: מה עושים?
מני
מתאהב בה ורוצה להמשיך איתה, היא קשה
⌄
שלום
קוראים לי מני ואני בן 49, יש לי ילד מנישואים קודמים. כשהייתי בן 42 הכרתי את אישתי הנוכחית, אשר לה נישאתי לפני שנתיים וחצי ואני מאוד אוהב אותה.לאחרונה אנחנו חווים ריבים רבים, ואני מרגיש שחסר לי משהו ביחסים.הכרתי לפני חודשיים בחורה מדהימה בגן של בני,היא מהממת, יפייפיה, מבינה אותו נוגעת לי בלב כל פעם מחדש, היא רווקה כמובן.היא משדרת לי ריחוק תהומי, לא נותנת לי להתקרב אליה ואל ליבה כי היא מפחדת שאפגע בה או יותר נכון שהיא תיפגע מהקשר איתי,עליה אין כל כך מה לדבר כי היא אמרה לי שאין מצב ליחסים עם גבר נשוי וכמובן וכמובן אין מצב לאינטימיות ולסקס מצידה עם גבר נשוי ואני מאוד מעריך את הכנות שלה, אבל אני מרגיש שאני כל פעם הולך ומתאהב בה מחדש,ישבתי עם חבר שלי שגם הוא גרוש, חבר חכם מאוד שאני תמיד נועץ בו בצמתים בחיים שלי, והוא אומר שאני מדבר מתוך תסכול ושלא כדאי שאקח החלטה מהירה, אמרתי לו שאני מבין לגמריי ושאני באמת מבולבל, כי הבחורה הזו בלבלה אותי, כי היא כל כך יפה, מיוחדת, טובת - לב, ויש לה את העקרונות שלה, כמו למשל - זה שהיא לא הולכת עם בחורים נשואים.הוא טען שבגלל שמדובר בנישואים שניים שלי כדאי שאחשוב טוב טוב על הדברים ואעשה עם עצמי חשבון נפש מעמיק לבדוק האם אני באמת רוצה להיות במקום בו אני נמצא, כלומר בנישואים הנוכחיים.אני שוב מדגיש, אני אוהב את אישתי ואני לא מוכן לוותר עליה, אך אני אוהב גם את הבחורה המדהימה הזו.הפסקתי להיות עם הבחורה בקשר, כלומר אין הודעות, אין טלפונים, אבל כשיוצא לי לראות אותה בגן הלב שלי עומד להתפוצץ, ואני בכלל לא מעוניין לשכב איתה, רק לחבק ולחבק ולחבק אותה בלי סוף.גם אם לא אראה אותה יותר בגן, או אפילו אם אעביר את בני גן - אני אוהב אותהאני נקרע מבפנים.
ד"ר אורן חסון
יש בחורות מדהימות בעולם. איזו אכזבה
⌄
מני יקר,
יתכן מאד שהבחורה הזו לא מעוניינת בך לא רק בגלל שאתה נשוי, והכי קל להיתלות בזה כדי להימנע מויכוחים. ובכל מקרה - יש המון המון בחורות מדהימות בעולם שלא ירצו קשר, איתך, איתי או עם אחרים. תוכל לראות אותן בטלויזיה, בסרטים, בפאבים או ברחוב. ההבדל היחיד הוא שאת זו הכרת אישית, וחשבת שיש סיכוי. התברר שלא. והשאלה היא לאן לוקחים את הפנטזיה. השאלה היא אם אפשר להשאיר את הפנטזיה כפנטזיה, מבלי שתפגע בך ובחיי הנישואים שלך. האם הזמן ירפא זאת? - אני לא יודע. אתה נשמע לי די אובססיבי ועיקש בנושא זה, יותר ממה שאתה אמור להיות. אתה מתרחק מאשתך, רגשית, כאשר אתה חושב על מישהי אחרת, וזה יכול להשפיע על הזוגיות שלך גם אם אתה חושב שלא.אתה אפילו מוכן להזיק לבן שלך ולהעביר אותו ממקום למקום, שזה סוג של טראומה לא פשוטה, עד כדי כך אתה משוכנע שאתה לא יכול להתמודד עם הכישלון הזה, מני, ועד כדי כך אתה עסוק בעצמך שאינך רואה זאת, ושנת הלימודים רק התחילה. אם חוסר היכולת שלך להתמודד עם אכזבה לא יחלוף במהירה, אני חושב שכדאי מאד שתלך לטיפול ולדבר על זה, ולקבל פרופורציות וכלים להתמודד עם תופעות כאלה אצלך, במקום להזיק לסביבתך ולעצמך.